HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconZelfgemaakte Kip Cordon Bleu
topBanner
Zelfgemaakte kip cordon bleu

Zelfgemaakte kip cordon bleu

met krieltjes en geglaceerde wortelen

Lees meer

Wist je dat cordon bleu ook een Franse ridderorde is? Dit gerecht is ernaar vernoemd omdat het werd beschouwd als een excellente culinaire prestatie!

Labels:Familie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenEiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Kipfilet

400 gram

Krieltjes

2 plak(ken)

Achterham

25 gram

Geraspte emmentaler

(BevatMelk (inclusief lactose))

25 gram

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

250 gram

Wortel

250 gram

Gele wortel

2 tl

Gedroogde tijm

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

100 ml

Groentebouillon

2 tl

Bruine suiker

1.5 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3366 kJ
Energie (kcal)804 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers18.0 g
Vezels11 g
Eiwitten38 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Keukenpapier
Bakplaat met bakpapier
Diep bord
Koekenpan
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Dep de kipfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Was de krieltjes en snijd doormidden. Meng de krieltjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Houd ruimte over op de bakplaat voor de kip cordon bleu. Bak de krieltjes 25 - 35 minuten in de oven.

2

Snijd de kipfilet langs de zijkant in, zodat je hem open kunt klappen. Vul de kipfilet met de ham en de kaas en vouw voorzichtig dicht. Neem een diep bord en voeg de panko toe. Smeer de kipfilet in met 1/3 van de mayonaise en haal vervolgens door de panko.

3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip cordon bleu in 2 - 3 minuten rondom goudbruin. Leg de kip cordon bleu daarna naast de krieltjes op de bakplaat met bakpapier en bak nog 15 - 20 minuten mee in de oven. Schep halverwege de krieltjes om.

4

Halveer de wortelen in de lengte en snijd met een schuine snede in stukjes van 2 cm. Voeg de groentebouillon, 1 tl bruine suiker per persoon en de wortelen toe aan een hapjespan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook de wortelen 8 - 10 minuten zacht.

5

Haal het deksel van de hapjespan en kook het vocht in 5 - 8 minuten in tot een siroop. Roer er per persoon: 1/4 el roomboter en 1 tl tijm doorheen. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de zelfgemaakte kip cordon bleu en de krieltjes over de borden. Schep de wortelen erbij en serveer met de overige mayonaise.