Spaghetti integrale met worst van Brandt & Levie en tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti integrale met worst van Brandt & Levie en tomatensaus

Spaghetti integrale met worst van Brandt & Levie en tomatensaus

De tomatensaus heeft een zoet-pikante smaak

Voor een lekkere tomatensaus is het belangrijk dat je de tomatenpuree kort bakt. Tomaten hebben namelijk een lichtzure smaak. Als je de tomatenpuree kort op matig vuur bakt, dan komt de zoete smaak van de tomaten extra goed naar boven. De worst bevat o.a. salie, gember en nootmuskaat.

Labels:
Pittig
Allergenen :
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ bosje(s)

Gedroogde rozemarijn

2 leaves

Verse salie

1 bosje(s)

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Varkensworst

1 tl

Paprikapoeder

⅓ blik(ken)

Tomatenpuree

90 gram

Spaghetti

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

½ blik(ken)

Tomatenblokjes

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)2904 kJ
Energie (kcal)694 kcal
Vetten25 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers0 g
Vezels12 g
Eiwitten34 g
Zout0 g

Benodigdheden

Mes
Koekenpan
Deksel
Pan
Bord

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon voor de spaghetti.

Snijd de worst in plakken
2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Ris de rozemarijnblaadjes van de takjes en snijd fijn. Snijd de salieblaadjes fijn en ris de tijmblaadjes van de takjes. Snijd de varkensworst in dunne plakken.

Voeg de tomatenpuree toe aan de worst
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rozemarijn 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de worst toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de salie, tijm, paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak al roerende 1 minuut.

4

Kook de spaghetti, afgedekt, 9 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

5

Voeg de tomatenblokjes, zwarte balsamicoazijn, suiker en 50 ml water per persoon toe aan de wok of hapjespan. Breng op smaak met peper en zout en kook de saus, afgedekt, 6 - 7 minuten.

Voeg de spaghetti toe en verhit
6

Scheur de spinazie klein boven de wok of hapjespan en laat de spinazie slinken. Voeg vervolgens de spaghetti toe en verhit nog 1 minuut.

Verdeel het gerecht over de borden
7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer naar wens met extra vierge olijfolie.