Parelcouscous met reuzengarnalen en verse kruiden
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscous met reuzengarnalen en verse kruiden

Parelcouscous met reuzengarnalen en verse kruiden

Je brengt dit gerecht op smaak met knoflook, rode peper, citroen en tijm

Op de informatiekaart van deze week lees je meer over deze reuzengarnalen in een Italiaans jasje. Ben je verbaasd dat de reuzengarnalen bij bezorging nog bevroren waren? Bij garnalen is het belangrijk dat deze direct worden ingevroren, zodat de garnalen goed blijven.

Allergenen :
Schaaldieren
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Citroen

2 takje(s)

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Courgette

2 stuk(s)

Makkelijk te pellen garnalen

(Bevat Schaaldieren)

170 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

40 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

3 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)593 kcal
Energie (kJ)2481 kJ
Vetten16 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers0 g
Vezels6 g
Eiwitten32 g
Zout0 g

Benodigdheden

Mes
Pan
Rasp
Koekenpan
Deksel

Instructies

Snijd de courgette in blokjes
1

Bereid de bouillon. Snipper de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Was de citroen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap ui. Ris de tijmblaadjes van de takjes en snijd de courgette in blokjes.

2

Verhit 1/3 van de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak de reuzengarnalen 3 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.

Bak de courgette
3

Verhit 1/3 van de olijfolie in een pan met deksel en bak de parelouscous al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en kook de parelcouscous, afgedekt, 10 minuten. Roer tussendoor een paar keer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.

4

Verhit de overige olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de courgette, tijm, citroenrasp, peper en zout toe en bak 6 minuten.

Breng op smaak en verhit nog even
5

Voeg de garnalen, inclusief het bakvocht, toe aan de courgette. Breng op smaak met een ½ el citroensap per persoon, peper en zout en verhit nog 1 minuut. Zet daarna het vuur uit.

6

Maak de parelcouscous los en scheur de rucola klein. Voeg de parelcouscous en rucola toe aan de wok of hapjespan en meng goed.

Verdeel het gerecht over de borden en serveer
7

Verdeel het gerecht over de borden en besprenkel naar smaak met extra citroensap.