HelloFresh
Oosters gemarineerde zalmfilet

Oosters gemarineerde zalmfilet

Zoet en licht pittig met geroosterde broccoli en zilvervliesrijst

Lees meer

Met een marinade van sojasaus en gember geef je de zalm vandaag een Aziatische twist. Marineren is een makkelijke manier om van een eenvoudig stukje vlees of vis een echte smaaksensatie te maken. Fijne bijkomstigheid: vis hoeft niet heel lang te marineren, de smaken trekken er al snel goed in.

Labels:Eten binnen 3 dagenFamily
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Voorbereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

500 g

Broccoli

2 stuks

Knoflookteen

4 cm

Verse gember

1 stuks

Rode peper

40 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

2 stuks

Zalmfilet met huid

(BevatVis)

170 g

Zilvervliesrijst

Zelf toevoegen

3 tl

Bruine suiker

3.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3477 kJ
Energie (kcal)831 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd6.6 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers8.7 g
Vezels11 g
Eiwitten36 g
Zout3.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Rasp
Bakpapier
Bakplaat
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en breng een bodempje water aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes (als ze te groot zijn garen ze niet goed) en de steel in blokjes. Kook de broccoli in 5 – 7 minuten beetgaar. Giet af.

2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Meng in een kom de rode peper, bruine suiker, sojasaus, gember en de helft van de olijfolie. Leg de zalm in de kom, zet in de koelkast en laat minimaal 10 minuten marineren. Schep af en toe om.

3

Meng ondertussen in een andere kom de overige olijfolie, de knoflook en de broccoli. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de broccoli over een bakplaat met bakpapier. Bak de broccoli 15 – 20 minuten, of tot hij beetgaar is. Schep halverwege om. De topjes mogen donker worden, dit zorgt voor een extra nootachtige smaak. Let er wel op dat de broccoli niet verbrandt.

4

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

5

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en haal de zalm uit de marinade. Bak de zalm 2 – 3 minuten op het vel en 1 – 2 minuten op de andere zijde. Haal de zalm uit de pan en schenk de marinade in de pan. Voeg ½ el water per persoon bij de marinade en verhit 2 minuten. Voeg eventueel extra water toe om meer saus te maken - de smaak wordt dan wel minder geconcentreerd en dus minder sterk.

6

Verdeel de rijst over de borden. Leg de broccoli eromheen en de zalm bovenop de rijst. Giet de saus uit de koekenpan over de zalm en de rijst.