Wraps met Aziatisch gemarineerde biefstukpuntjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wraps met Aziatisch gemarineerde biefstukpuntjes

Wraps met Aziatisch gemarineerde biefstukpuntjes

met frisse rauwkost en zoetzure komkommer

Tip voor malse biefstuk: haal het vlees een half uur voordat je begint met koken uit de koelkast en dep het droog met keukenpapier.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Knoflookteen

1.25 tl

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

15 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

110 gram

Runderreepjes

½ stuk(s)

Komkommer

2.5 gram

Verse koriander

¼ stuk(s)

Limoen

2 stuk(s)

Witte tortilla

100 gram

Wittekool en wortel

25 gram

Radicchio en ijsbergsla

Zelf toevoegen

1 tl

Suiker

¼ tl

Honing

½ el

Olijfolie

¼ el

Extra vierge olijfolie

2 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2780 kJ
Energie (kcal)664 kcal
Vetten19 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers15 g
Vezels5.4 g
Eiwitten38 g
Zout2 g

Benodigdheden

Rasp
Kom
Dunschiller of kaasschaaf
Aluminiumfolie
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en snijd of rasp fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je daar niet van of eten er kinderen mee? Voeg dan de helft toe aan de marinade of serveer alle rode peper apart om mee te garneren.

Marineren
2

Meng in een kom de rode peper met de knoflook, gember, sojasaus en olijfolie. Snijd de runderreepjes in stukjes van 1 – 2 cm en meng ze door de marinade. Marineer de stukjes biefstuk minimaal 15 minuten.

Tip: 1. Hoe langer je het vlees marineert, hoe meer smaak het krijgt. Heb je 's ochtends tijd? Maak de marinade dan al, meng met de biefstuk en bewaar tot gebruik in de koelkast. 2. Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de sojasaus.

Zoetzuur maken
3

Snijd of schaaf ondertussen de komkommer in dunne linten met een dunschiller of kaasschaaf. Meng in een kom de wittewijnazijn met de komkommer en de suiker. Breng op smaak met zout en zet de zoetzure komkommer apart. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.

Tip: Wil je een twist geven aan het zoetzuur? Meng dan de helft van de groentemix door de zoetzure komkommer.

Wraps opwarmen
4

Snijd ondertussen de koriander grof en snijd de limoen in parten. Verpak de wraps in aluminiumfolie en verwarm 2 – 3 minuten in de oven.

Biefstuk bakken
5

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de runderreepjes met marinade in 2 – 3 minuten rondom bruin. Ze mogen nog rosé zijn vanbinnen. Voeg de rauwkostmix toe en bak nog 1 minuut. Meng in een saladekom de honing en de extra vierge olijfolie met de salademix, breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat biefstuk naast ijzer veel kalium bevat? Kalium heeft een gunstig effect op je bloeddruk. Je vindt het ook in bananen, aardappelen, volkoren granen, broccoli, zalm en melk.

Serveren
6

Vul de wraps met de sla. Verdeel er de runderreepjes met de groentemix en wat van de zoetzure komkommer over en knijp er wat limoensap over uit. Bestrooi met koriander. Serveer de overige zoetzure komkommer ernaast.