Tip voor malse biefstuk: haal het vlees een half uur voordat je begint met koken uit de koelkast en dep het droog met keukenpapier.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
2 cm
Verse gember
1 stuk(s)
Rode peper
30 ml
Sojasaus
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)220 gram
Runderreepjes
1 stuk(s)
Komkommer
5 gram
Verse koriander
½ stuk(s)
Limoen
4 stuk(s)
Witte tortilla
(BevatGlutenbevattende granen)200 gram
Wittekool en wortel
50 gram
Radicchio & ijsbergsla
1 el
Olijfolie
4 el
Wittewijnazijn
2 tl
Suiker
½ tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
½ el
Extra vierge olijfolie
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en snijd of rasp fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
Meng in een kom de rode peper met de knoflook, gember, sojasaus en olijfolie. Snijd de runderreepjes in stukjes van 1 – 2 cm en meng ze door de marinade. Marineer de stukjes biefstuk minimaal 15 minuten.
Snijd of schaaf ondertussen de komkommer in dunne linten met een dunschiller of kaasschaaf. Meng in een kom de wittewijnazijn met de komkommer en de suiker. Breng op smaak met zout en zet de zoetzure komkommer apart. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.
Snijd ondertussen de koriander grof en snijd de limoen in parten. Verpak de wraps in aluminiumfolie en verwarm 2 – 3 minuten in de oven.
Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de runderreepjes met marinade in 2 – 3 minuten rondom bruin. Ze mogen nog rosé zijn vanbinnen. Voeg de rauwkostmix toe en bak nog 1 minuut. Meng in een saladekom de honing en de extra vierge olijfolie met de salademix, breng op smaak met peper en zout.
Vul de wraps met de sla. Verdeel er de runderreepjes met de groentemix en wat van de zoetzure komkommer over en knijp er wat limoensap over uit. Bestrooi met koriander. Serveer de overige zoetzure komkommer ernaast.