Vlees van het wildzwijn wordt geprezen om zijn unieke wildsmaak. Dat heeft te maken met het gevarieerde dieet van het zwijn, dat net als het varken een omnivoor is.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
150 gram
Sperziebonen
½ stuk(s)
Wortel
250 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
50 gram
Kookroom
1 stuk(s)
Wildzwijnburger
1.5 el
[Plantaardige] roomboter
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
2 tl
Mosterd
½ el
Rodewijnazijn
30 ml
Water voor saus
1
[Plantaardige] melk
naar smaak
Peper en zout
Breng in 2 pannen ruim water aan de kook voor de aardappelen en de groenten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Snijd de wortel in plakjes. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
Verkruimel het bouillonblokje boven één van de pannen. Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg een scheutje melk, 1/3 van de roomboter en de helft van de mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout.
Kook in de andere pan de sperziebonen en wortelplakjes 8 - 10 minuten, of tot ze gaar zijn. Giet af en laat uitstomen. Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Ze zijn ook rijk aan ijzer en foliumzuur, belangrijke voedingsstoffen voor een energiek gevoel.
Verhit 1/3 van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burger 5 minuten per kant, of tot hij gaar is. Bak de helft van de ui en de helft van de knoflook mee. Haal de burger uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Verlaag het vuur en voeg de room, rodewijnazijn, de overige mosterd en de aangegeven hoeveelheid water toe. Breng aan de kook en laat 2 - 3 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg vlak voor serveren de overige knoflook en de overige ui toe aan de groenten samen met de overige roomboter. Kook nog 1 - 2 minuten en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de puree en de burger over de borden. Schep de wortel en sperziebonen erbij en serveer met de mosterdroomsaus.