De appel waarvan je deze bollen maakt, is de Elstar appel met z’n bekende rode blos. Dit ras is ontstaan uit een combinatie van twee andere rassen: de Golden Delicious en de Ingrid Marie. De Elstar dankt zijn naam aan ‘ontdekker’ Arie Schaap. Het is namelijk een samenvoeging van zijn woonplaats Elst en zijn voornaam.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 unit
Appel
4 unit
Bladerdeeg
(Contains Gluten May be present Milk)
2 teaspoon
Gemalen kaneel
8 unit
Walnoten
(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)
unit
Slagroom
(Contains Milk)
2 tablespoon
Honing
2 tablespoon
Fijne kristalsuiker
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien.
Schil de appels, halveer ze en verwijder het klokhuis.
Leg 4 plakken bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier en leg op elke plak een appelhelft. Bestrooi de appelhelften met kaneel en besprenkel met honing. Leg op elke appelhelft 2 walnoten.
Vouw het bladerdeeg dicht (zie tip). Bestrooi de buitenkant van het bladerdeeg met de kristalsuiker.
Bak de appelbollen 20 – 25 minuten in de oven, of totdat ze mooi goudbruin zijn. Serveer naar smaak met ijs of slagroom.