Warme appelbollen met kaneel en walnoten

Warme appelbollen met kaneel en walnoten

Je serveert de appelbollen met ijs of slagroom

De appel waarvan je deze bollen maakt, is de Elstar appel met z’n bekende rode blos. Dit ras is ontstaan uit een combinatie van twee andere rassen: de Golden Delicious en de Ingrid Marie. De Elstar dankt zijn naam aan ‘ontdekker’ Arie Schaap. Het is namelijk een samenvoeging van zijn woonplaats Elst en zijn voornaam.

Allergens:
Gluten
Tree nuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 4 people

2 unit

Appel

4 unit

Bladerdeeg

(Contains Gluten May be present Milk)

2 teaspoon

Gemalen kaneel

8 unit

Walnoten

(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

unit

Slagroom

(Contains Milk)

Not included in your delivery

2 tablespoon

Honing

2 tablespoon

Fijne kristalsuiker

Nutrition Values

/ per serving
Calories0 kcal
Fat0 g
Saturated Fat0 g
Carbohydrate0 g
Sugar0 g
Dietary Fiber0 g
Protein0 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien.

Halveer de appels.
2

Schil de appels, halveer ze en verwijder het klokhuis.

Leg op elke appelhelft 2 walnoten.
3

Leg 4 plakken bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier en leg op elke plak een appelhelft. Bestrooi de appelhelften met kaneel en besprenkel met honing. Leg op elke appelhelft 2 walnoten.

Vouw het bladerdeeg dicht.
4

Vouw het bladerdeeg dicht (zie tip). Bestrooi de buitenkant van het bladerdeeg met de kristalsuiker.

Serveer met slagroom.
5

Bak de appelbollen 20 – 25 minuten in de oven, of totdat ze mooi goudbruin zijn. Serveer naar smaak met ijs of slagroom.