Verse spaghetti met kipgehakt in mascarpone-tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse spaghetti met kipgehakt in mascarpone-tomatensaus

Verse spaghetti met kipgehakt in mascarpone-tomatensaus

met Grana Padano en vers basilicum

Speciaal ingrediënt in je box! De Pastafabriek draait dagelijks verse en ambachtelijke pasta's volgens origineel familierecept.

Labels:
Familie
Speciaal ingrediënt
Allergenen :
Eieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Verse spaghetti

(Bevat Eieren, Tarwe)

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

25 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Passata

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3376 kJ
Energie (kcal)807 kcal
Vetten30 g
waarvan verzadigd14.6 g
Koolhydraten90.2 g
waarvan suikers14.2 g
Vezels8.5 g
Eiwitten40.9 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan voor de verse pasta (zie Tip).
  • Snijd de puntpaprika in smalle repen. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui en de knoflook 1 - 2 minuten. Snijd het basilicum grof.

Tip: Kook het water eerst in de waterkoker om tijd te besparen.

Saus maken
2
  • Voeg het kipgehakt toe aan de hapjespan en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur.
  • Voeg daarna de puntpaprika en de passata toe.
  • Verkruimel 1/4 runderbouillonblokje per persoon boven de hapjespan. Laat het geheel, afgedekt, 5 - 6 minuten pruttelen.
  • Kook ondertussen de verse pasta 4 - 6 minuten in de pan. Giet de pasta af, maar bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen. 
Saus afmaken
3
  • Haal de saus van het vuur en meng de mascarpone erdoorheen.
  • Voeg de verse pasta toe aan de saus.
  • Meng er nog 1 el kookvocht per persoon doorheen. Breng op smaak met flink wat peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Garneer met het verse basilicum en de Grana Padanovlokken.