
Verse spaghetti met kipgehakt in mascarpone-tomatensaus
met Grana Padano en vers basilicum
Je kent mascarpone misschien alleen van het dessert tiramisu. In dit gerecht wordt het gebruikt om een heerlijk romige tomatensaus te maken.
Labels:
Familie
Allergenen :
Eieren
•Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
125 gram
Verse spaghetti
(Bevat Eieren, Tarwe)
100 gram
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
25 gram
Mascarpone
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 gram
Vers basilicum
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
20 gram
Grana Padanovlokken
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Ui
¼ pak(ken)
Tomatenblokjes met knoflook en ui
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
¼ stuk(s)
[Zoutarm] runderbouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Pan met deksel
•Hapjespan met deksel
Instructies

1
- Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de verse pasta (zie Tip).
- Snijd de puntpaprika in smalle repen. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
- Fruit de ui en de knoflook 1 - 2 minuten. Snijd het basilicum grof.
Tip: Kook het water eerst in de waterkoker om tijd te besparen.

2
- Voeg het kipgehakt toe aan de hapjespan en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur.
- Voeg daarna de puntpaprika en de tomatenblokjes toe.
- Verkruimel 1/4 runderbouillonblokje per persoon boven de hapjespan. Laat het geheel, afgedekt, 5 - 6 minuten pruttelen.
- Kook ondertussen de verse pasta 4 - 6 minuten in de pan met deksel. Schep wat van het kookvocht uit de pan en houd apart. Giet de pasta af en laat zonder deksel uitstomen.

3
- Haal de saus van het vuur en meng de mascarpone erdoorheen.
- Voeg de verse pasta toe aan de saus.
- Meng er nog 1 el kookvocht per persoon doorheen. Breng op smaak met flink wat peper en zout.

4
- Verdeel de pasta over de borden.
- Garneer met het verse basilicum en de Grana Padanovlokken.