Skip to main content
Verse spaghetti met kipgehakt in mascarpone-tomatensaus

Verse spaghetti met kipgehakt in mascarpone-tomatensaus

met Grana Padano en vers basilicum

4.5
(1,3K)

Je kent mascarpone misschien alleen van het dessert tiramisu. In dit gerecht wordt het gebruikt om een heerlijk romige tomatensaus te maken.

Tags:
Family
Allergens:
Ei
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total
Cooking Time
DifficultyMedium
Serving amount

125 g

Fresh spaghetti

(Contains: Ei, Tarwe)

100 g

Chicken mince with Italian seasoning

25 g

Mascarpone

(Contains: Melk (inclusief lactose))

5 g

Fresh basil

1 piece

Garlic

½ piece

Romano pepper

20 g

Grana Padano flakes DOP

(Contains: Ei, Melk (inclusief lactose))

½ piece

Onion

¼ pack

Diced tomatoes with garlic & onion

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

¼ piece

Low sodium beef stock cube

to taste

Salt and pepper

Energy (kJ)3476 kJ
Calories831 kcal
Fat33.5 g
Saturated Fat14.7 g
Carbohydrate88.6 g
Sugar14.1 g
Dietary Fiber6.9 g
Protein40.8 g
Salt3.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Pan with Lid
Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de verse pasta (zie Tip).
  • Snijd de puntpaprika in smalle repen. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui en de knoflook 1 - 2 minuten. Snijd het basilicum grof.

Tip: Kook het water eerst in de waterkoker om tijd te besparen.

Saus maken
2
  • Voeg het kipgehakt toe aan de hapjespan en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur.
  • Voeg daarna de puntpaprika en de tomatenblokjes toe.
  • Verkruimel 1/4 runderbouillonblokje per persoon boven de hapjespan. Laat het geheel, afgedekt, 5 - 6 minuten pruttelen.
  • Kook ondertussen de verse pasta 4 - 6 minuten in de pan met deksel. Schep wat van het kookvocht uit de pan en houd apart. Giet de pasta af en laat zonder deksel uitstomen.
Saus afmaken
3
  • Haal de saus van het vuur en meng de mascarpone erdoorheen.
  • Voeg de verse pasta toe aan de saus.
  • Meng er nog 1 el kookvocht per persoon doorheen. Breng op smaak met flink wat peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Garneer met het verse basilicum en de Grana Padanovlokken.

More delicious recipes with similar ingredients

Highest-rated dinner recipes

This week's must-try HelloFresh recipes