Skip to main content
Mafaldine in romige witte-aspergesaus
Mafaldine in romige witte-aspergesaus

Mafaldine in romige witte-aspergesaus

met warmgerookte zalm, Parmigiano Reggiano en peterselie

Speciaal ingrediënt in je box! De witte asperge, ook wel het witte goud genoemd, is weer in het seizoen. Deze groente groeit onder de grond, waardoor asperges hun lichte kleur behouden.

Labels:
Speciaal ingrediënt
Eiwitrijk
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Witte asperges

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

90 gram

Mafaldine

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Ei, Soja)

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

75 gram

Warmgerookte zalmsnippers

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3166 kJ
Energie (kcal)757 kcal
Vetten30.9 g
waarvan verzadigd14.7 g
Koolhydraten77.8 g
waarvan suikers4.6 g
Vezels6.8 g
Eiwitten38.9 g
Zout1.4 g
Potassium500 mg
Calcium50 mg
Iron2.5 mg

Benodigdheden

Dunschiller
Grote pan
Garde
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een grote pan voor de asperges.
  • Verwijder de onderste 1 - 2 cm van de asperges en gooi weg. Schil met een dunschiller de asperges vanaf de kop naar beneden. De kop hoeft niet geschild te worden. 
  • Snijd de asperges vervolgens in 5 gelijke stukken.
  • Kook de aspergestukken 7 - 10 minuten, of tot ze gaar zijn (zie Tip).

Tip: De kooktijd is afhankelijk van de dikte van de asperge. Controleer regelmatig en kook langer of korter indien nodig.

Pasta koken
2
  • Snijd ondertussen de peterselie fijn. Rasp de Parmigiano Reggiano. 
  • Schep de asperges uit de pan en houd apart.
  • Schep 100 ml kookvocht per persoon uit de pan en houd apart. Voeg een snuf zout toe aan de pan en breng opnieuw aan de kook.
  • Kook de pasta in 7 - 9 minuten gaar. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Saus maken
3
  • Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en meng met een garde. 
  • Voeg 1/3 van het achtergehouden kookvocht van de asperges toe en roer met de garde tot het kookvocht is opgenomen.
  • Herhaal dit nog twee keer met het overige kookvocht van de asperges en roer tot een gladde saus. Breng aan de kook en laat 1 - 2 minuten inkoken. 
  • Zet het vuur van de saus uit en roer de kruidenroomkaas, de asperges en de helft van de Parmigiano Reggiano erdoorheen. 
Serveren
4
  • Voeg de pasta toe aan de pan met de saus. Meng goed en voeg eventueel wat van het kookvocht van de pasta toe als de saus te dik lijkt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de pasta op de borden en verdeel de warmgerookte zalm erover.
  • Garneer met de peterselie en de overige Parmigiano Reggiano.  

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

met walnoottopping, gebakken sperziebonen en krieltjes
Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

met mini-romatomaten en basilicum
Italiaanse stijl tomatenrijst met gehaktballen

Italiaanse stijl tomatenrijst met gehaktballen

met pecorino en gebakken groenten
Zoet-pittige pompoen met kippendijreepjes

Zoet-pittige pompoen met kippendijreepjes

met parelcouscous en frisse yoghurtsaus
Pompoen linguine met krokant ontbijtspek

Pompoen linguine met krokant ontbijtspek

met room, grana padano en verse peterselie
Steak met stroganoff-saus

Steak met stroganoff-saus

met verse pappardelle
Krokant gebakken gnocchi met merguez

Krokant gebakken gnocchi met merguez

met garnalen in romige tomatensaus
Broodje met zelfgemaakte zalmsalade

Broodje met zelfgemaakte zalmsalade

met komkommer, dille en sperziebonensalade
Veggie picadillo met linzen

Veggie picadillo met linzen

met olijven, kappertjes en rozijnen
Snelle kipshoarma met bulgur

Snelle kipshoarma met bulgur

met tomaat, bladpeterselie en limoen
Dorade met paprikaboter en parmezaankoekjes

Dorade met paprikaboter en parmezaankoekjes

met zoete-aardappelpuree en bloemkool
Pasta met chipolataworstjes

Pasta met chipolataworstjes

in pittige tomatensaus met harissa en basilicum
Stamppot met rookworst en krokante boerenkool

Stamppot met rookworst en krokante boerenkool

met zachte rode ui en spekjes
Braziliaans geïnspireerde stoof met spek en varkensvlees

Braziliaans geïnspireerde stoof met spek en varkensvlees

met rijst, zwarte bonen en geroosterde puntpaprika
Pizzabootje met een Mexicaanse twist

Pizzabootje met een Mexicaanse twist

met gekruid kipgehakt en mais-salsa
Chicken parmigiana met twee kazen

Chicken parmigiana met twee kazen

met mozzarella, parmezaan-truffelfrieten en salade
Gehaktbrood met serranoham en bruschetta

Gehaktbrood met serranoham en bruschetta

met geroosterde groenten, ovenfriet en truffelmayonaise
Kabeljauwfilet met kruidensaus en friszoete parelcouscous

Kabeljauwfilet met kruidensaus en friszoete parelcouscous

met wortel, cherrytomaten en rozijnen

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Kippensoep met noedels in kruidige kokosbouillon

Kippensoep met noedels in kruidige kokosbouillon

met vers citroengras, sperziebonen en rode peper
Warmgerookte-zalmsalade met courgettelinten

Warmgerookte-zalmsalade met courgettelinten

met aardappelen, sperziebonen en verse dille
Spaghetti met Parmigiano-pankotopping

Spaghetti met Parmigiano-pankotopping

in rijke cherrytomatensaus met champignons en spinazie
Cheesy quiche met spek en koolrabi

Cheesy quiche met spek en koolrabi

mei prei en rozemarijn
Cheesy loaded fries met pulled chicken

Cheesy loaded fries met pulled chicken

met avocado, zure room, tomatensalsa en limoen
Mezzeschotel met kipworstjes en zhoug-courgette

Mezzeschotel met kipworstjes en zhoug-courgette

met krieltjes, hummus en tomatensalade
Italiaanse stijl hutspot met vegetarische gehaktballetjes

Italiaanse stijl hutspot met vegetarische gehaktballetjes

met verborgen groenten voor kinderen: puntpaprika, wortel en tomaat
Mafaldine met biefstukreepjes in romige champignonsaus

Mafaldine met biefstukreepjes in romige champignonsaus

met burrata en gezouten amandelen
Hertengehaktballetjes in tahinsaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in tahinsaus met amandelschaafsel

met rijst, ras el hanout, peterselie en groenten
Keto-vriendelijke zalmfilet in citroenbotersaus met venkelsalade met dille

Keto-vriendelijke zalmfilet in citroenbotersaus met venkelsalade met dille

met knolselderijpuree met sperziebonen
Kalfsburger deluxe met kruidige avocadosalsa en cheesy zoete-aardappelpartjes

Kalfsburger deluxe met kruidige avocadosalsa en cheesy zoete-aardappelpartjes

met Peruaanse kruiden en rode-koolsalade
Zoet-pittige plantaardige visburger met ravigotesaus

Zoet-pittige plantaardige visburger met ravigotesaus

met frisse venkelsalade en BBQ-aardappelpartjes
Zalmfilet met citoen-salieboter

Zalmfilet met citoen-salieboter

met aardappelpuree en geroosterde groenten
Vietnamese stijl ‘shaking beef’ met umami komkommersalade

Vietnamese stijl ‘shaking beef’ met umami komkommersalade

met rijst, koriander en limoen
Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

met yoghurtdressing, appel, courgette en aardappelen
Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

met aardappelpuree en geroosterde paprika
Stir-fry volkoren noedels met omeletreepjes

Stir-fry volkoren noedels met omeletreepjes

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Aubergine met Midden-Oosterse kruiden en bulgur

Aubergine met Midden-Oosterse kruiden en bulgur

met zelfgemaakte muhammara, zoetzure ui en naan
Heekfilet met roerbaknoedels

Heekfilet met roerbaknoedels

met Vietnamese saus, pinda's en limoen
Pangasiusfilet in ontbijtspek met aardappeltjes

Pangasiusfilet in ontbijtspek met aardappeltjes

met wortel en ravigotesaus