Vegetarische picadillo met linzen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische picadillo met linzen

Vegetarische picadillo met linzen

met olijven en rozijnen

Picadillo wordt traditioneel bereid in Latijns-Amerika van gehakt, tomaten, rozijnen en olijven. Vandaag serveer je een vegetarische variant op dit gerecht!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Gluten
Gerst
Mosterd
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

⅓ pak(ken)

Linzen

10 ml

Worcestershiresaus

(Bevat Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)

10 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

20 gram

Leccino-olijven

75 gram

Witte langgraanrijst

⅓ pak(ken)

Tomatenblokjes

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2454 kJ
Energie (kcal)587 kcal
Vetten13.7 g
waarvan verzadigd5.4 g
Koolhydraten92.3 g
waarvan suikers16 g
Vezels10.6 g
Eiwitten18.9 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Pan
Zeef
Wok of hapjespan

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst.
  • Kook de rijst in 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Snijd de paprika in blokjes.
Snijden
2
  • Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel af. 
  • Snijd de peterselie, inclusief takjes, grof.

Weetje: Wist je dat linzen van alle peulvruchten het meeste ijzer bevatten? Daarnaast zijn ze een goede bron van vezels, eiwitten en andere mineralen zoals magnesium en kalium. Kalium helpt bij het behouden van een gezonde bloeddruk.

Groenten stoven
3
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op laag vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg de paprika, rozijnen, Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en tomatenblokjes toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg daarna de olijven en worcestershiresaus toe aan de pan en verhit 10 minuten. Schep regelmatig om.
  • Voeg ten slotte de linzen toe en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst en picadillo over de borden.
  • Verkruimel de witte kaas eroverheen (zie Tip).
  • Garneer met de gesneden bladpeterselie.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de witte kaas.