topBanner
Vegetarische pho met portobello

Vegetarische pho met portobello

met rijstnoedels en verse kruiden

Lees meer

Authentieke Vietnamese pho heeft als basis een bouillon met complexe en lange bereiding. Met dit recept kun je gelukkig al binnen een uur van deze kruidige soep genieten.

Labels:VeganInspiratie
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaPinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

4 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Steranijs

½ tl

Gemalen kaneel

1 zakje(s)

Vietnamese saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

10 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Limoen

2 stuk(s)

Portobello

1 stuk(s)

Ui

140 gram

Brede rijstnoedels

10 gram

Munt, koriander en Thais basilicum

20 gram

Pinda's

(BevatPinda's)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

1.5 stuk(s)

Groentebouillonblokje

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2156 kJ
Energie (kcal)515 kcal
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels6 g
Eiwitten8 g
Zout6.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Soeppan of grote pan met deksel
Koekenpan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng 650 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en verkruimel 2/3 groentebouillonblokje per persoon boven de pan. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp.

2

Verhit een soeppan of grote pan met deksel, zonder olie, op middelmatig vuur. Voeg de steranijs en 1/4 tl kaneel per persoon toe aan de soeppan en verhit totdat de aroma's vrijkomen. Voeg 1 el zonnebloemolie per persoon, de gember en de knoflook toe en fruit samen 1 minuut. Voeg de bouillon, de Vietnamese saus en de helft van de sojasaus toe. Breng de bouillon met kruiden aan de kook en kook 25 minuten zachtjes verder.

3

Snijd de rode puntpaprika in dunne ringen. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd de rode peper in dunne ringetjes. Snijd de limoen in partjes. Houd alles apart in kommetjes om straks de pho mee te garneren.

4

Snijd de portobello in reepjes. Snipper de ui. Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 minuut. Voeg de portobello toe en bak deze 7 minuten. Blus het geheel af met 1 tl wittewijnazijn per persoon. Dek af en houd op laag vuur nog 5 minuten warm.

5

Haal de steranijs uit de soeppan. Voeg de rijstnoedels toe en laat ze op laag vuur 4 - 6 minuten meekoken. Snijd intussen de verse kruiden fijn. Voeg als laatst de portobello met ui toe en roer goed door.

6

Schenk de pho in diepe kommen. Garneer naar smaak met de overige sojasaus, paprika, rode peper, limoensap, verse kruiden en pinda's.