Vegetarische pho met portobello
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische pho met portobello

Vegetarische pho met portobello

met rijstnoedels en verse kruiden

Authentieke Vietnamese pho heeft als basis een bouillon met complexe en lange bereiding. Met dit recept kun je gelukkig al binnen een uur van deze kruidige soep genieten.

Labels:
Vegan
Allergenen :
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Steranijs

0.24 tl

Gemalen kaneel

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 ml

Sojasaus

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

¼ stuk(s)

Rode peper

¼ stuk(s)

Limoen

80 gram

Portobello

½ stuk(s)

Ui

70 gram

Brede rijstnoedels

5 gram

Munt, koriander en Thais basilicum

10 gram

Ongezouten pinda's

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

¾ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)515 kcal
Energie (kJ)2156 kJ
Vetten20 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers8 g
Vezels5.2 g
Eiwitten8 g
Zout6 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Soeppan of grote pan met deksel
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Breng 650 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en verkruimel 2/3 groentebouillonblokje per persoon boven de pan. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van het bouillonblokje en/of laat de sojasaus eventueel achterwege.

Bouillon bereiden
2

Verhit een soeppan of grote pan met deksel, zonder olie, op middelmatig vuur. Voeg de steranijs en 1/4 tl kaneel per persoon toe aan de soeppan en verhit totdat de aroma's vrijkomen. Voeg 1 el zonnebloemolie per persoon, de gember en de knoflook toe en fruit samen 1 minuut. Voeg de bouillon, de Vietnamese saus en de helft van de sojasaus toe. Breng de bouillon met kruiden aan de kook en kook 25 minuten zachtjes verder.

Snijden
3

Snijd de rode puntpaprika in dunne ringen. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd de rode peper in dunne ringetjes. Snijd de limoen in partjes. Houd alles apart in kommetjes om straks de pho mee te garneren.

Portobello bakken
4

Snijd de portobello in reepjes. Snipper de ui. Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 minuut. Voeg de portobello toe en bak deze 7 minuten. Blus het geheel af met 1 tl wittewijnazijn per persoon. Dek af en houd op laag vuur nog 5 minuten warm.

Tip: Wist je dat er in portobello's veel vitamine B2 zit? Dit zorgt ervoor dat je energie op peil blijft en helpt ontstekingen te voorkomen.

Noedels koken
5

Haal de steranijs uit de soeppan. Voeg de rijstnoedels toe en laat ze op laag vuur 4 - 6 minuten meekoken. Snijd intussen de verse kruiden fijn. Voeg als laatst de portobello met ui toe en roer goed door.

Tip: Let op, als je de noedels te lang mee kookt nemen ze al het vocht op.

Serveren
6

Schenk de pho in diepe kommen. Garneer naar smaak met de overige sojasaus, paprika, rode peper, limoensap, verse kruiden en pinda's.

Tip: Let op: de rode peper is pittig. Voeg voorzichtig toe aan de soep en proef eerst voordat je meer toevoegt.