BestellenCadeaubon
Vegetarische kaasschnitzel met pittige zoete-aardappelpuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische kaasschnitzel met pittige zoete-aardappelpuree

Vegetarische kaasschnitzel met pittige zoete-aardappelpuree

met gebakken knoflookspruiten

Heb je zoete aardappel over? Snijd ze in reepjes, besmeer met olijfolie en bestrooi met paprikapoeder. Zet ze even in de oven en je hebt heerlijke frietjes.

Labels:
Veggie
Klimaatbewust
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gerst
Rogge

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Zoete aardappel

100 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Vegetarische kaasschnitzel

(Bevat Melk (inclusief lactose), Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Soja, Mosterd)

½ stuk(s)

Ui

2.5 gram

Verse bieslook

1 snufje

Nootmuskaat

150 gram

Spruiten

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1

[Plantaardige] melk

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ stuk(s)

[Zoutarm] groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3357 kJ
Energie (kcal)802 kcal
Vetten31.5 g
waarvan verzadigd13.3 g
Koolhydraten102.4 g
waarvan suikers18.5 g
Vezels17 g
Eiwitten21.1 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Hapjespan
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappel en de zoete aardappel. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Weeg de aardappelen af. Was of schil de zoete aardappel en de aardappel en snijd beide in grove stukken. Kook de aardappel en de zoete aardappel, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met bouillon. Schep een klein beetje bouillon uit de pan en houd apart. Giet de aardappelen af en laat zonder deksel uitstomen.

 

Spruiten koken
2

Breng ruim water aan de kook in een andere pan met deksel voor de spruiten. Kook de spruiten, afgedekt, in 6 - 8 minuten beetgaar. Giet de spruiten af, spoel ze af met koud water en halveer ze. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bieslook fijn.

Spruiten bakken
3

Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 1 - 2 minuten. Voeg de spruiten toe en bak 3 - 5 minuten. Rasp 1 mespuntje nootmuskaat per persoon boven de hapjespan en breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Spruitjes zijn rijk aan calcium voor sterkte botten en tanden, ijzer voor je energieniveau, vitamine E voor een sterk immuunsysteem en vezels voor gezonde darmen.

Kaasschnitzel bakken
4

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vegetarische kaasschnitzel in 2 minuten per kant bruin (zie Tip).

Tip: Wanneer je de kaasschnitzel te lang bakt, kunnen de onder- en bovenkant van elkaar los raken. Laat de schnitzel dus niet te lang in de hete pan liggen. Is de kaas nog niet helemaal zacht? Dek de koekenpan dan af met een deksel en bak nog 1 minuut zodat de kaas smelt.

Puree maken
5

Stamp de aardappel en de zoete aardappel fijn met een aardappelstamper. Voeg een scheutje melk en wat van de achtergehouden bouillon toe, roer de rode peper erdoor en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra roomboter toe om het geheel smeuïger te maken.

Serveren
6

Verdeel de zoete-aardappelpuree over de borden en garneer de puree met de bieslook. Serveer met de spruiten en de vegetarische kaasschnitzel.