
Heb jij zoete aardappel over? Snijd ze in reepjes, besmeer met olijfolie en bestrooi met paprikapoeder. Zet ze even in de oven en je hebt heerlijke frietjes.
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
250 gram
Zoete aardappel
100 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode peper
1 stuk(s)
Vegetarische kaasschnitzel
(Bevat: Melk (inclusief lactose), Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten: Soja, Mosterd)
½ stuk(s)
Rode ui
2.5 gram
Verse bieslook
1 snufje
Nootmuskaat
150 gram
Spruiten
½ el
Olijfolie
1
[Plantaardige] melk
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappel en de zoete aardappel. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Weeg de aardappelen af. Was of schil de zoete aardappel en de aardappel en snijd beide in grove stukken. Kook de aardappel en de zoete aardappel, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met bouillon. Schep een klein beetje bouillon uit de pan en houd apart. Giet de aardappelen af en laat zonder deksel uitstomen.

Breng ruim water aan de kook in een andere pan met deksel voor de spruiten. Kook de spruiten, afgedekt, in 6 - 8 minuten beetgaar. Giet de spruiten af, spoel ze af met koud water en halveer ze. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bieslook fijn.
Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 1 - 2 minuten. Voeg de spruiten toe en bak 3 - 5 minuten. Rasp 1 mespuntje nootmuskaat per persoon boven de hapjespan en breng op smaak met peper en zout
Weetje: Spruitjes zijn rijk aan calcium voor sterkte botten en tanden, ijzer voor je energieniveau, vitamine E voor een sterk immuunsysteem en vezels voor gezonde darmen.

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vegetarische kaasschnitzel in 2 minuten per kant bruin (zie Tip).
Tip: Wanneer je de kaasschnitzel te lang bakt, kunnen de onder- en bovenkant van elkaar los raken. Laat de schnitzel dus niet te lang in de hete pan liggen. Is de kaas nog niet helemaal zacht? Dek de koekenpan dan af met een deksel en bak nog 1 minuut zodat de kaas smelt.

Stamp de aardappel en de zoete aardappel fijn met een aardappelstamper. Voeg een scheutje melk en wat van de achtergehouden bouillon toe, roer de rode peper erdoor en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra roomboter toe om het geheel smeuïger te maken.

Verdeel de zoete-aardappelpuree over de borden en garneer de puree met de bieslook. Serveer met de spruiten en de vegetarische kaasschnitzel.