.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Kruimige aardappelen
250 gram
Broccoli
20 gram
Walnootstukjes
(Bevat: Noten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad)
½ stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Brandt & Levie varkensworst met marjoraan en knoflook
40 gram
Pikante uienchutney
(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)
1 tl
Karwijzaad
¾ el
Roomboter
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
½ el
Mosterd
½ el
Olijfolie
½ el
Rode wijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen, in een grote pan met deksel, net onder water staan. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Voeg de laatste 6 – 9 minuten de broccoli toe aan de aardappelen en kook mee totdat hij gaar is. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de walnootstukjes 3 – 4 minuten of tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Snipper de sjalot.
Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de varkensworst in 2 – 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 8 – 10 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om. Haal de varkensworsten uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Verhit in dezelfde koekenpan de rodewijnazijn met de pikante uienchutney en 1 – 2 eetlepels water per persoon. Zet het vuur laag en laat 1 – 2 minuten zachtjes koken, of tot er een stroperige jus ontstaat.
Voeg de roomboter, de mosterd, de sjalot en het karwijzaad toe aan de aardappelen en broccoli. Stamp met een aardappelstamper de aardappelen en broccoli tot een fijne puree. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de broccolipuree met de varkensworst, de uienjus en garneer met de walnoten.