Wist je dat Cheddar ook een dorpje in Engeland is? De gelijknamige kaas is hier ontstaan, maar snel uitgegroeid tot een van de populairste kazen in de wereld!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Tomaat
150 gram
Maïs in blik
2 tl
Mexicaanse kruiden
200 gram
Kipgehakt met Mexicaanse kruiden
1 pak(ken)
Passata
6 stuk(s)
Witte tortilla
(BevatGluten)75 gram
Geraspte cheddar
(BevatMelk (inclusief lactose))½ stuk(s)
Limoen
60 gram
Veldsla
1 el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden.Snijd de tomaat in blokjes.Giet de mais af.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.Bak 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon 1 minuut. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los.Voeg de passata, de helft van de mais en de helft van de tomaat toe en laat 4 - 5 minuten pruttelen.Verspreid ondertussen de tortilla's over een ovenrooster met bakpapier en bak 2 - 3 minuten in de oven.
Verspreid de tomatensaus met kipgehakt over de gebakken tortilla's en bestrooi met de cheddar.Bak nog 4 - 5 minuten in de oven zodat de kaas smelt. Snijd ondertussen de limoen in partjes.
Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en het sap van 1 limoenpartje met peper en zout. Meng de veldsla, overige mais en overige tomaat door de dressing. Serveer de tostada's met de overige limoen en de salade.