HelloFresh
topBanner
Tostada met gekruid kipgehakt

Tostada met gekruid kipgehakt

met een frisse salade van mais en tomaat

Lees meer

Wist je dat Cheddar ook een dorpje in Engeland is? De gelijknamige kaas is hier ontstaan, maar snel uitgegroeid tot een van de populairste kazen in de wereld!

Labels:FamilyLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Tomaat

150 g

Maïs in blik

2 tl

Mexicaanse kruiden

200 g

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

1 pak

Passata

6 stuks

Witte tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

75 g

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuks

Limoen

60 g

Veldsla

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3487 kJ
Energie (kcal)834 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels6 g
Eiwitten41 g
Cholesterol0 mg
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Ovenrooster met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden.Snijd de tomaat in blokjes.Giet de mais af.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.Bak 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon 1 minuut. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los.Voeg de passata, de helft van de mais en de helft van de tomaat toe en laat 4 - 5 minuten pruttelen.Verspreid ondertussen de tortilla's over een ovenrooster met bakpapier en bak 2 - 3 minuten in de oven.

3

Verspreid de tomatensaus met kipgehakt over de gebakken tortilla's en bestrooi met de cheddar.Bak nog 4 - 5 minuten in de oven zodat de kaas smelt. Snijd ondertussen de limoen in partjes.

4

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en het sap van 1 limoenpartje met peper en zout. Meng de veldsla, overige mais en overige tomaat door de dressing. Serveer de tostada's met de overige limoen en de salade.