
Door deze tostada's waan je je even in Latijns-Amerika! De tostada is een geroosterde of gefrituurde tortilla en vormt de basis van je gerecht.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
½ piece
Tomato
70 g
Corn
â…“ sachet(s)
Mexican-style spices
100 g
Chicken mince with Mexican seasoning
100 g
Passata
3 piece
Mini tortillas
(Contains: Tarwe)
40 g
Grated cheddar
¼ piece
Lime
30 g
Lamb's lettuce
40 g
Chopped ​​red onion
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Extra virgin olive oil

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de tomaat in blokjes. Giet de mais af.
Tip: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, bananen, volkoren granen en cacao.

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg 1/3 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak 1 minuut. Voeg de rode ui en het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los. Voeg de passata, de helft van de mais en de helft van de gesneden tomaat toe en laat 4 - 5 minuten pruttelen. Verspreid ondertussen de tortilla's over een ovenrooster met bakpapier en bak 2 - 3 minuten in de oven.

Verspreid de tomatensaus met kipgehakt over de gebakken tortilla's en bestrooi met de cheddar. Bak nog 4 - 5 minuten in de oven zodat de kaas smelt. Snijd ondertussen de limoen in partjes.

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, het sap van 1 limoenpartje, peper en zout. Meng de veldsla en de overige mais en tomaat door de dressing. Serveer de tostada's met een partje limoen en de salade.