Door deze tostada's waan je je even in Latijns-Amerika! De tostada is een geroosterde of gefrituurde tortilla en vormt de basis van je gerecht.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Pruimtomaat
1 blik(ken)
Mais in blik
⅔ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
200 gram
Kipgehakt met Mexicaanse kruiden
1 pak(ken)
Passata
6 stuk(s)
Mini-tortilla's
(BevatGluten, Tarwe)75 gram
Geraspte cheddar
(BevatMelk (inclusief lactose))½ stuk(s)
Limoen
60 gram
Veldsla
75 gram
Gesneden rode ui
naar smaak
Peper en zout
1 el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de tomaat in blokjes. Giet de mais af.
Tip: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, bananen, volkoren granen en cacao.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg 1/3 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak 1 minuut. Voeg de rode ui en het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los. Voeg de passata, de helft van de mais en de helft van de gesneden tomaat toe en laat 4 - 5 minuten pruttelen. Verspreid ondertussen de tortilla's over een ovenrooster met bakpapier en bak 2 - 3 minuten in de oven.
Verspreid de tomatensaus met kipgehakt over de gebakken tortilla's en bestrooi met de cheddar. Bak nog 4 - 5 minuten in de oven zodat de kaas smelt. Snijd ondertussen de limoen in partjes.
Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, het sap van 1 limoenpartje, peper en zout. Meng de veldsla en de overige mais en tomaat door de dressing. Serveer de tostada's met een partje limoen en de salade.