Tortilla's met sticky varkenshaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tortilla's met sticky varkenshaas

Tortilla's met sticky varkenshaas

met zoetzuur, peultjes en zoete Aziatische saus

Wist je dat sesamzaad afkomstig is uit kleine zaadpeulen? Zodra de zaadjes rijp zijn, springen de peulen met een scherpe tik open.

Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Komkommer

50 gram

Gesneden spitskool

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ bosje(s)

Bosui

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

¼ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat Sesamzaad)

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

50 gram

Peultjes

Zelf toevoegen

1 el

Bruine basterdsuiker

1.75 el

Zonnebloemolie

10 gram

Bloem

1 tl

Suiker

1.5 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] mayonaise

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3448 kJ
Energie (kcal)824 kcal
Vetten37.6 g
waarvan verzadigd5.2 g
Koolhydraten80.3 g
waarvan suikers28.2 g
Vezels6.6 g
Eiwitten39.5 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Grote kom
Kom
Rasp
Kleine kom
Koekenpan
Bord

Instructies

Zoetzuur maken
1

Haal de varkenshaas uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de komkommer in dunne repen zodat ze makkelijk in de broodjes passen. Meng in een grote kom de suiker, 1 1/2 el wittewijnazijn per persoon en een snuf zout. Voeg de spitskool en de komkommer toe, schep om en laat intrekken tot serveren (zie Tip).

Tip: Vind je de spitskool te grof gesneden om rauw te eten? Snijd deze dan nog iets fijner.

Voorbereiden
2

Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Meng in een kleine kom de bruine suiker met de sojasaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) en 1/2 el zonnebloemolie per persoon (zie Tip). Snijd de varkenshaas in dunne plakken en wrijf in met peper en zout. Voeg de bloem toe aan een kom en wentel de plakken erdoorheen zodat alle kanten met een dun laagje bloem bedekt zijn.

Tip: Houd je van pittig? Voeg dan een beetje sambal of sriracha toe.

Peultjes bereiden
3

Verhit ondertussen 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de helft van de knoflook 1 minuut. Voeg de peultjes toe en bak 3 - 4 minuten (zie Tip). Blus af met de helft van de zoete Aziatische saus en breng op smaak met peper en zout. 

Tip: Sommige peultjes hebben draadjes. Haal je die er liever eerst af? Verwijder dan voorzichtig de uiteinden van de peultjes met een mes en trek de draadjes mee.

Varkenshaas bakken
4

Verhit ondertussen 1 el zonnebloemolie per persoon in een tweede grote koekenpan op middelhoog vuur. Leg, wanneer de pan goed heet is, de varkenshaasplakken erin en bak 1 minuut per kant. Zorg dat er genoeg ruimte is in de pan om de plakken naast elkaar te leggen (zie Tip). Haal de varkenshaas uit de pan en bewaar op een bord. Het vlees hoeft nog niet gaar te zijn.

Tip: Als de pan te klein is kun je dit in meerdere keren doen.

Sticky vulling maken
5

Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en bak 2 - 4 minuten in de oven. Voeg de gember, de overige knoflook en het witte gedeelte van de bosui toe aan de pan van het varkensvlees en bak 2 - 3 minuten op middellaag vuur. Voeg daarna de suiker-sojasaus en 2 el water per persoon toe. Breng aan de kook en voeg de varkenshaasplakken weer toe aan de pan zodra de saus begint te borrelen. Roer regelmatig door tot de saus indikt en aan het vlees begint te plakken.

Serveren
6

Vul de mini-tortilla's met wat van de zoetzure groenten en het varkensvlees. Meng in een kleine kom de overige zoete Aziatische saus met de mayonaise en verdeel over de mini-tortilla's. Garneer met het groene gedeelte van de bosui. Serveer met de peultjes en de overige zoetzure groenten. Garneer de groenten met het zwarte sesamzaad.