Tomatensoep en bruschetta's met paprikapesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tomatensoep en bruschetta's met paprikapesto

Tomatensoep en bruschetta's met paprikapesto

met geraspte Italiaanse kaas

De bruschetta is geboren in Rome, waar dit geroosterde broodje oorspronkelijk gebruikt werd om versgeperste olijfolie mee voor te proeven.

Labels:
Familie
Caloriebewust
Veggie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ stuk(s)

Wortel

3 stuk(s)

Tomaat

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

0.99 tl

Paprikapoeder

½

Tomatenpuree

1 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

40 gram

Paprikapesto

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

½ tl

Honing

naar smaak

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)570 kcal
Energie (kJ)2386 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers23 g
Vezels12.9 g
Eiwitten23 g
Zout4 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Staafmixer

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng 300 ml water per persoon aan de kook. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in dunne halve plakken en de pruimtomaat in parten.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Groente bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de wortel, pruimtomaat, gedroogde tijm, het paprikapoeder en de tomatenpuree toe en bak 2 minuten.

Soep koken
3

Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de honing en het kokende water toe. Kook de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten op laag vuur.

Bruschetta's maken
4

Snijd ondertussen de ciabatta in plakken van 1 cm. Verdeel de sneetjes ciabatta over een bakplaat met bakpapier, beleg met de rode-paprikapesto, besprenkel eventueel met de overige olijfolie en bak 6 – 8 minuten in de oven.

Soep pureren
5

Haal de soep van het vuur, voeg de helft van de Italiaanse kaas toe en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel (warm) water toe als je de soep wilt verdunnen en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de overige Italiaanse kaas. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en serveer met de paprikapesto-bruschetta's.

Tip: Dit gerecht bevat ruim 300 gram groente per portie en levert je al bijna 60% van de ADH vezels. Daarnaast is het rijk aan vitamine A - goed voor gezonde ogen en een sterk immuunsysteem