
Thaise stijl sticky gehaktballetjes
met sesamnoedels en pinda's
Binnen no time zet jij deze lekkere en gezonde Thaise noedels op tafel! We hebben de groenten namelijk alvast voor je gesneden.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
4 stuk(s)
Half-om-half gehaktballetjes met Thaise kruiden
(Kan bevatten Selderij, Eieren, Gluten, Mosterd, Soja)
200 gram
Groentemix: paprika, prei, wortel en kool
(Kan bevatten Selderij)
1 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
100 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Gluten, Tarwe)
2.5 gram
Thais basilicum
20 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
1 stuk(s)
Knoflookteen
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
¼ stuk(s)
Limoen
20 ml
Ketjap manis
(Bevat Soja, Tarwe)
Zelf toevoegen
½ el
[Plantaardige] roomboter
2 el
Water
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes, afgedekt, in 5 - 7 minuten gaar en rondom bruin.
- Zet het vuur uit en voeg de zoete Aziatische saus en ketjap toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de saus met de gehaktballetjes. Houd afgedekt warm.

- Pers de knoflook of snijd fijn.
- Snijd het basilicum in dunne reepjes.
- Hak de pinda's grof.
- Snijd de limoen in 4 partjes.

- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur.
- Roerbak de groentemix en de knoflook 5 - 8 minuten.
- Voeg de verse udonnoedels en 2 el water per persoon toe. Kook het geheel, afgedekt, 3 - 5 minuten.
- Zet het vuur laag, voeg de sesamolie toe en pers 1 limoenpartje per persoon uit boven de pan.

- Verdeel de noedels over diepe borden of kommen.
- Verdeel de saus met gehaktballetjes erover.
- Garneer met de pinda's en het Thaise basilicum.