HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGroene Curry Met Broccoli, Babymaïs En Udonnoedels
topBanner
Groene curry met broccoli, babymaïs en udonnoedels

Groene curry met broccoli, babymaïs en udonnoedels

Met een gekookt eitje

Lees meer

Voor dit Thaise gerecht gebruik je een curry met o.a. groene pepers, gember, citroengras en limoenblad. Je mengt de curry met udonnoedels: zachte Japanse noedels die gemaakt worden van tarwemeel, water en zout. Op ons blog vind je een overzicht van allerlei verschillende soorten noedels, er bestaan namelijk veel meer noedels dan je denkt.

Labels:Lekker snelPittigVeggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenSojaEiPinda'sNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

250 gram

Broccoli

100 gram

Babymais

100 gram

Groene currypasta

(BevatMelk (inclusief lactose))

200 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

200 gram

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

30 gram

Gezouten cashewnoten

(BevatPinda's, Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3740.496 kJ
Energie (kcal)894 kcal
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd41.0 g
Koolhydraten102 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels11 g
Eiwitten19 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Deksel
Koekenpan
Pan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Snipper de ui. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en snijd de steel klein. Snijd de babymais in drieën.

2

Verhit de zonnebloemolie in de wok of hapjespan met deksel. Fruit de ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de broccoli en babymaïs toe en roerbak 3 minuten. Voeg de currypasta toe en roerbak nog 30 seconden.

3

Roer de kokosmelk goed door (zie tip). Schenk de kokosmelk en 25 ml water per persoon bij de groenten. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met sojasaus en peper.

4

Zorg ondertussen dat het ei net onder water staat in een steelpan of kleine pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook in 6 – 8 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water. Pel het ei en snijd doormidden.

5

Breng 200 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en kook de udonnoedels 2 minuten. Giet af en voeg toe aan de wok of hapjespan met groenten.

6

Verdeel de noedels met groenten over de borden. Garneer met de cashewnoten en serveer met het ei.