HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOosterse Noedelsalade Met Mango, Groenten En Cashewnoten
topBanner
Oosterse noedelsalade met mango, groenten en cashewnoten

Oosterse noedelsalade met mango, groenten en cashewnoten

Met een zoetzure dressing

Lees meer

Mango is een gezonde fruitsoort en bevat veel vitamine C. Deze tropische vrucht verandert, net als avocado, snel van onrijp naar rijp en overrijp. Is jouw mango al vrij zacht? Bewaar deze dan tot gebruik in de koelkast. Heb je mango over? Op ons blog vind je een gemakkelijk recept om zelf mango-ijsjes te maken!

Allergenen :Glutenbevattende granenSojaPinda'sNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Limoen

2 stuk(s)

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

140 gram

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

½ stuk(s)

Komkommer

⅔ stuk(s)

Rode paprika

125 gram

Gele cherrytomaten

½ stuk(s)

Mango

30 gram

Gezouten cashewnoten

(BevatPinda's, Noten)

8 stuk(s)

Verse bieslook

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2807.464 kJ
Energie (kcal)671 kcal
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd17.0 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels5 g
Eiwitten13 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Deksel
Pan
Rasp
Kom
Koekenpan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.

2

Schil ondertussen de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Was de limoen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.

3

Maak in een kom een dressing van de gember, rode peper, een ½ el limoensap per persoon, een ½ tl limoenrasp per persoon, sojasaus, zonnebloemolie, honing en 1 tl kokend water van de noedels.

4

Kook de noedels in de pan met deksel, afgedekt, 4 minuten. Giet af en spoel af met koud water.

5

Snijd of schaaf de komkommer in dunne plakken. Snijd de paprika in dunne repen. Snijd de cherrytomaten doormidden en de mango in blokjes. Meng deze ingrediënten in een saladekom.

6

Hak de cashewnoten grof en knip of snijd de bieslook klein. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

7

Voeg de noedels, de dressing, het grootste deel van de cashewnoten en het grootste deel van de bieslook toe aan de saladekom. Breng de salade op smaak met peper en zout.

8

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige bieslook en cashewnoten.