topBanner
Japanse noedelsoep met kipreepjes en paddenstoelen

Japanse noedelsoep met kipreepjes en paddenstoelen

Met beukenzwammen, shiitake en kastanjechampignons

Lees meer

Naast de klassieke witte champignon zijn er nog veel meer lekkere soorten paddenstoelen zoals de shiitake die oorspronkelijk uit Japan komt. Op ons blog lees je hoe je shiitake eigenlijk uitspreekt en meer! De kipreepjes zijn alvast voorgekruid met een Japanse kruidenmix met maanzaad, kaneel, anijs en venkel.

Labels:Bron van eiwittenLekker snelPittig
Allergenen :Glutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

200 gram

Kipfiletreepjes met baharat

150 gram

Paksoi

250 gram

Gemengde paddenstoelen

140 gram

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

1000 ml

Kippenbouillon

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2138.024 kJ
Energie (kcal)511 kcal
Vetten15.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels5 g
Eiwitten24 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Deksel
Pan
Koekenpan
Grote pan
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon (zie tip) in een pan met deksel.

2

Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn.

3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan en fruit de gember en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de kipfiletreepjes toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paksoi toe en bak nog 2 minuten.

4

Voeg de gemengde paddenstoelen en de bouillon toe aan de wok of soeppan en laat 6 minuten koken op middelmatig vuur. Voeg na 4 minuten de udonnoedels toe.

5

Breng de soep op smaak met de sojasaus, peper en zout. Voeg eventueel wat extra water toe, als je de soep vloeibaarder wilt maken.

6

Verdeel de soep over de soepkommen.