HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconReuzengarnalencurry Met Babygroenten
topBanner
Reuzengarnalencurry met babygroenten

Reuzengarnalencurry met babygroenten

Heerlijke Oosterse smaken met bijzondere noedels

Lees meer

De reuzengarnalen worden ook wel black tiger garnalen genoemd. Lees op ons blog waar deze garnaal zijn naam aan te danken heeft en waar deze precies vandaan komt! In combinatie met de Aziatische udonnoedels en minigroenten met maïs, doperwten en wortels is deze curry heerlijk.

Labels:Pittig
Allergenen :SchaaldierenGlutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
2
1
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
1
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

300 gram

Minigroenten

2 stuk(s)

Makkelijk te pellen garnalen

(BevatSchaaldieren)

150 gram

Rode currypasta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

200 gram

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2225.888 kJ
Energie (kcal)532 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten37 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels6 g
Eiwitten42 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Mes
Pan
Grote pan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Snipper de ui. Snijd de peen in dunne plakken en de babymaïs in de lengte doormidden.

2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de reuzengarnalen 2 minuten op hoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de currypasta toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de peen, babymaïs en doperwten toe, meng alles goed met de currypasta en voeg 100 ml water per persoon toe.

4

Dek de pan af en laat 8 - 10 minuten op middelmatig vuur koken. Breng tussendoor eventueel op smaak met zout.

5

Voeg de udonnoedels en de garnalen, inclusief het bakvocht, toe en verhit afgedekt nog 2 minuten.

6

Verdeel het gerecht over de borden.

Tip! Voeg minder currypasta toe als er kinderen mee-eten. Verdeel vlak voor het opdienen de curry over de borden van de kinderen, zet de pan vervolgens terug op het vuur, voeg de overige currypasta toe en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.