Skip to main content
Tabouleh met tomaat, komkommer en pistachenoten

Tabouleh met tomaat, komkommer en pistachenoten

met freekeh, feta en gedroogde cranberry's

Freekeh is gemaakt van graankorrels die worden geoogst wanneer ze nog groen zijn. Ze worden vervolgens in zijn geheel verwerkt tot de freekeh in jouw box - volkoren dus!

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rode ui

125 gram

Rode cherrytomaten

⅓ stuk(s)

Komkommer

70 gram

Freekeh

0.48 tl

Gemalen korianderzaad

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

10 gram

Pistachenoten

20 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

15 gram

Gedroogde cranberry's

0.08 snufje

Chilivlokken

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¾ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kJ)2697 kJ
Energie (kcal)644 kcal
Vetten29 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers20 g
Vezels8.2 g
Eiwitten17 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiding
1

Breng ruim water met 1/4 groentebouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de freekeh. Snijd ondertussen de rode ui in dunne ringen. Halveer de cherrytomaten en snijd de komkommer in kleine blokjes.

Tip: Let op: je gebruikt niet alle freekeh in dit recept. Kook eventueel wel alle freekeh zodat je het gemakkelijk de volgende dag voor een salade of soep kunt gebruiken.

Koken en mengen
2

Voeg de freekeh toe aan de bouillon en kook, afgedekt, 20 minuten. Giet af en spoel met koud water. Meng ondertussen in een saladekom de tomaten, komkommer, 1/2 tl gemalen korianderzaad per persoon, de wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met ruim peper en zout.

Rode ui karamelliseren
3

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Voeg de rode ui en een flinke snuf zout toe en verhit 3 - 4 minuten. Roer regelmatig, zodat de ui niet aanbrandt. Voeg vervolgens de olijfolie toe, verlaag het vuur en karamelliseer de rode ui in 6 - 8 minuten.

Garnering snijden
4

Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd ze in reepjes. Hak de peterselie en de pistachenoten apart van elkaar grof.

Salade maken
5

Voeg de freekeh, de rode ui en 2/3 van de verse kruiden toe aan de saladekom en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat dit gerecht door de pistachenoten en olijfolie rijk is aan onverzadigde plantaardige vetten? Goed voor je hart en bloedvaten doordat het je cholesterol verlaagt!

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Verbrokkel de feta boven de salade. Garneer met de pistachenoten, de overige verse kruiden, gedroogde cranberry's en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie. Houd je van pittig? Bestrooi dan ook met een beetje chilivlokken naar smaak. Let op: ze zijn erg pittig!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders