
Freekeh is gemaakt van graankorrels die worden geoogst wanneer ze nog groen zijn. Ze worden vervolgens in zijn geheel verwerkt tot de freekeh in jouw box - volkoren dus!
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
1 piece
Red onion
125 g
Red cherry tomatoes
⅓ piece
Cucumber
70 g
Freekeh
0.48 teaspoon
Ground coriander
10 g
Fresh flat leaf parsley & mint
10 g
Pistachio nuts
20 g
Feta
(Contains: Melk (inclusief lactose))
15 g
Dried cranberries
0.08 pinch
Chili flakes
½ tablespoon
White wine vinegar
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
¾ tablespoon
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Olive oil

Breng ruim water met 1/4 groentebouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de freekeh. Snijd ondertussen de rode ui in dunne ringen. Halveer de cherrytomaten en snijd de komkommer in kleine blokjes.
Tip: Let op: je gebruikt niet alle freekeh in dit recept. Kook eventueel wel alle freekeh zodat je het gemakkelijk de volgende dag voor een salade of soep kunt gebruiken.

Voeg de freekeh toe aan de bouillon en kook, afgedekt, 20 minuten. Giet af en spoel met koud water. Meng ondertussen in een saladekom de tomaten, komkommer, 1/2 tl gemalen korianderzaad per persoon, de wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met ruim peper en zout.

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Voeg de rode ui en een flinke snuf zout toe en verhit 3 - 4 minuten. Roer regelmatig, zodat de ui niet aanbrandt. Voeg vervolgens de olijfolie toe, verlaag het vuur en karamelliseer de rode ui in 6 - 8 minuten.

Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd ze in reepjes. Hak de peterselie en de pistachenoten apart van elkaar grof.

Voeg de freekeh, de rode ui en 2/3 van de verse kruiden toe aan de saladekom en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Wist je dat dit gerecht door de pistachenoten en olijfolie rijk is aan onverzadigde plantaardige vetten? Goed voor je hart en bloedvaten doordat het je cholesterol verlaagt!

Verdeel de salade over de borden. Verbrokkel de feta boven de salade. Garneer met de pistachenoten, de overige verse kruiden, gedroogde cranberry's en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie. Houd je van pittig? Bestrooi dan ook met een beetje chilivlokken naar smaak. Let op: ze zijn erg pittig!