Skip to main content
Regenboogkrieltjes met gele biet, avocado, feta en amandelen
Regenboogkrieltjes met gele biet, avocado, feta en amandelen

Regenboogkrieltjes met gele biet, avocado, feta en amandelen

Deze bijzondere krieltjes hebben een nootachtige smaak

4.2
(378)

Van de verse tijm kun je, als je nog wat over hebt, ook thee zetten! Giet kokend water over (10) verse takjes tijm en laat 5 minuten trekken. Naast tijm zijn ook yoghurt en koriander lekkere smaakmakers voor dit gerecht. Heb je yoghurt of koriander over van de andere gerechten? Beide zijn erg lekker om toe te voegen!

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Noten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 unit

Gele biet

200 g

Regenboogkrieltjes

32.5 g

Veldsla

30 g

Gedroogde tomaten

½ unit

Avocado

2 sprig

Gedroogde tijm

37.5 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

10 g

Amandelen

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories664 kcal
Energy (kJ)2778.2 kJ
Fat35 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate60 g
Dietary Fiber16 g
Protein20 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan
Knife
Bowl
Plate

Cooking Steps

1

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de krieltjes.

Schil de gele biet en snijd in blokjes
2

Schil de gele biet en snijd in blokjes van een ½ cm. Zorg dat de gele biet net onder water staat in een andere pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 15 – 20 minuten beetgaar. Giet daarna af en spoel 1 keer kort af onder koud water.

Snijd de krieltjes klein
3

Was ondertussen de krieltjes grondig, snijd klein en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Meng de veldsla, semi-zongedroogde tomaten, avocado en tijm in een saladekom.
4

Scheur ondertussen de veldsla klein. Snijd de semi-zongedroogde tomaten klein. Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes en lepel deze uit de schil. Ris de tijmblaadjes van de takjes. Meng de veldsla, semi-zongedroogde tomaten, avocado en tijm in een saladekom.

5

Verkruimel de feta en hak de amandelen grof.

6

Voeg de feta, krieltjes en gele biet toe aan de salade. Breng op smaak met de extra vierge olijfolie, de zwarte balsamicoazijn, peper en zout.

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de amandelen
7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de amandelen.

Tip! Wil je graag een zoete dressing bij dit gerecht? Meng dan per persoon 1 el olijfolie met 1 tl mosterd, 1 tl honing en 1 tl balsamicoazijn, peper en zout en schep deze dressing door de salade.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes