Skip to main content
Parelcouscous met pompoen, champignons en feta
Parelcouscous met pompoen, champignons en feta

Parelcouscous met pompoen, champignons en feta

Met hazelnoten en verse salie

3.6
(1,3K)

Parelcouscous wordt ook wel ptitim genoemd. Parelcouscous heeft een rondere en dikkere vorm dan gewone couscous en wordt veelal in Jordanië en Libanon gegeten. Je serveert dit gerecht met groente en verse salie. Salie heeft een sterke smaak en kun je het beste op een donkere plaats of in de koelkast bewaren.

Allergens:
Gluten
Noten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

65 g

Champignons

2 leaves

Verse salie

85 g

Parelcouscous

(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

150 g

Pompoenblokjes

10 g

Hazelnoten

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

50 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

200 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories594 kcal
Energy (kJ)2485.3 kJ
Fat13 g
Saturated Fat2 g
Carbohydrate53 g
Dietary Fiber4 g
Protein21 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan
Tall-Sided Pan
Plate

Cooking Steps

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel.

Hak de salie fijn
2

Snipper de ui. Snijd de champignons in kwarten. Snijd of hak de salie fijn.

3

Voeg zodra de bouillon kookt, de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in ongeveer 10 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

Voeg de pompoenblokjes toe
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten. Voeg de pompoenblokjes, salie en 30 ml water per persoon toe en bak, afgedekt, 7 minuten op middelmatig vuur. Voeg halverwege de champignons toe.

5

Voeg de parelcouscous toe aan de wok of hapjespan met deksel en breng op smaak met peper en zout.

Verkruimel de feta
6

Verkruimel de feta en voeg de helft toe aan de parelcouscous. Besprenkel met de extra vierge olijfolie en witte wijnazijn.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de rest van de feta en met de hazelnoten.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes