Skip to main content
Parelcouscous met pompoen, champignons en feta
Parelcouscous met pompoen, champignons en feta

Parelcouscous met pompoen, champignons en feta

Met hazelnoten en verse salie

Parelcouscous wordt ook wel ptitim genoemd. Parelcouscous heeft een rondere en dikkere vorm dan gewone couscous en wordt veelal in Jordaniƫ en Libanon gegeten. Je serveert dit gerecht met groente en verse salie. Salie heeft een sterke smaak en kun je het beste op een donkere plaats of in de koelkast bewaren.

Allergens:
Gluten
•Noten
•Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

65 g

Champignons

2 leaves

Verse salie

85 g

Parelcouscous

(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

150 g

Pompoenblokjes

10 g

Hazelnoten

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

50 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

200 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories594 kcal
Energy (kJ)2485.3 kJ
Fat13 g
Saturated Fat2 g
Carbohydrate53 g
Dietary Fiber4 g
Protein21 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Lid
•Pan
•Tall-Sided Pan
•Plate

Cooking Steps

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel.

Hak de salie fijn
2

Snipper de ui. Snijd de champignons in kwarten. Snijd of hak de salie fijn.

3

Voeg zodra de bouillon kookt, de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in ongeveer 10 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

Voeg de pompoenblokjes toe
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten. Voeg de pompoenblokjes, salie en 30 ml water per persoon toe en bak, afgedekt, 7 minuten op middelmatig vuur. Voeg halverwege de champignons toe.

5

Voeg de parelcouscous toe aan de wok of hapjespan met deksel en breng op smaak met peper en zout.

Verkruimel de feta
6

Verkruimel de feta en voeg de helft toe aan de parelcouscous. Besprenkel met de extra vierge olijfolie en witte wijnazijn.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de rest van de feta en met de hazelnoten.

More delicious recipes with similar ingredients

Tomatensoep en warm broodje met buffelmozzarella

Tomatensoep en warm broodje met buffelmozzarella

Met rode pesto, tomaat en verse basilicum
Gevulde kipfilet met ricotta en coppa di Parma

Gevulde kipfilet met ricotta en coppa di Parma

Met citroenrisotto
Feta als extra

Feta als extra

50 g
Frisse courgette-doperwtensoep VEGGIE

Frisse courgette-doperwtensoep VEGGIE

met feta, basilicum en hazelnoten
Frisse courgette-doperwtensoep CLASSIC

Frisse courgette-doperwtensoep CLASSIC

met feta, basilicum en hazelnoten
Fusilli integrale met oude kaas en pompoenpitten

Fusilli integrale met oude kaas en pompoenpitten

Met een romige saus op basis van avocado
Tomatenbloemen gevuld met feta

Tomatenbloemen gevuld met feta

en een kruidige bulgur met kipfiletreepjes
Griekse yoghurt met peer

Griekse yoghurt met peer

Met rozijnen en hazelnoten
Parelgerstrisotto met venkel en oude geitenkaas

Parelgerstrisotto met venkel en oude geitenkaas

Gevulde kipfilet met coppa di parma

Gevulde kipfilet met coppa di parma

Met ricotta, citroenrisotto en geroosterde courgette
Vegetarische paella met een eitje

Vegetarische paella met een eitje

Met rode paprika en groene snijbonen
Farfalle met geroosterde groenten en feta

Farfalle met geroosterde groenten en feta

Met groene kruiden, olijven en kappertjes
Griekse stijl orzo met garnalen

Griekse stijl orzo met garnalen

met feta en basilicum
Veggie + protein - Parelcouscoussalade met varkensworstjes als extra

Veggie + protein - Parelcouscoussalade met varkensworstjes als extra

met avocado en feta en koriander
Parelcouscoussalade met biefstukpuntjes als extra

Parelcouscoussalade met biefstukpuntjes als extra

met avocado, feta en koriander
Turks broodje met kippendijreepjes met kebabkruiden

Turks broodje met kippendijreepjes met kebabkruiden

met geroosterde paprikasaus, gevulde aubergine, frisse parelcouscoussalade en labne
Griekse salade met feta, kumato tomaat en olijven als extra

Griekse salade met feta, kumato tomaat en olijven als extra

Bijgerecht | met rode ui en gedroogde oregano
Vlees- en gevogeltekwartet

Vlees- en gevogeltekwartet

wildzwijnburgers, kip in spek, biefstuk en fazantworstjes
Zalmtortilla met verse tijm en broccoli

Zalmtortilla met verse tijm en broccoli

Een Spaanse omelet van ei en aardappelen
Aardappeltortilla met een salade van geroosterde groenten

Aardappeltortilla met een salade van geroosterde groenten

Met aubergine, gele paprika en tomaat

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp PokƩ Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp PokƩ Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's PokƩ Bowl with Salmon

Paddington's PokƩ Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFreshĀ recipes

Cod with Samphire, Olive Salsa & Lemon

Cod with Samphire, Olive Salsa & Lemon

over creamy mash with parsley & tomato
Creamy Chicken in Cheesy Leek Sauce

Creamy Chicken in Cheesy Leek Sauce

over rice with bell pepper & parsley
Hake Fillet with Pistou Mashed Potatoes

Hake Fillet with Pistou Mashed Potatoes

with cherry tomatoes & spinach
Basa in Caper Butter with Courgette & Parsley

Basa in Caper Butter with Courgette & Parsley

over tomato orzo with Sicilian-style herbs
Italian-Inspired Cheeseburger

Italian-Inspired Cheeseburger

with bruschetta dip, Parmigiano Reggiano & fries
Creamy Tahini Noodles with Steak Strips

Creamy Tahini Noodles with Steak Strips

with cucumber-peanut salad & ponzu
Chicken Noodle Stir-Fry

Chicken Noodle Stir-Fry

with courgette, chili pepper & gomashio
Chicken Pizza Boat with a Tex-Mex Twist

Chicken Pizza Boat with a Tex-Mex Twist

with cheddar, Romano pepper & corn salsa
Beetroot Wraps with Chicken Thigh & Chorizo

Beetroot Wraps with Chicken Thigh & Chorizo

with Romano pepper, zhoug & feta
Steak & Creamy Vegetables with Sicilian-Style Herbs

Steak & Creamy Vegetables with Sicilian-Style Herbs

with mushrooms, courgette & BBQ rub
Creamy Goat's Cheese Rigatoni with Fried Sage

Creamy Goat's Cheese Rigatoni with Fried Sage

in cherry tomato sauce with toasted walnuts
Pork Tenderloin with Fresh Tagliatelle in Creamy Truffle Sauce

Pork Tenderloin with Fresh Tagliatelle in Creamy Truffle Sauce

with Grana Padano, arugula & fresh herbs
Cheeseburger with Loaded Tortilla Chips

Cheeseburger with Loaded Tortilla Chips

with guacamole, spicy mayo, corn & tomato
Family Pasta Night: Creamy Fiocchi Tricolore in Sundried Tomato Sauce

Family Pasta Night: Creamy Fiocchi Tricolore in Sundried Tomato Sauce

build your own & enjoy together!
Duck Confit in Smoky Sauce with Bacon-Fried Corn

Duck Confit in Smoky Sauce with Bacon-Fried Corn

soul food-inspired, with cheesy mash & parsley
Goat's Cheese over Cranberry-Dressed Lentil Salad

Goat's Cheese over Cranberry-Dressed Lentil Salad

with salted almonds, pickled onion & roasted sweet potato
Sesame-Panko Chicken with Spicy Broccoli

Sesame-Panko Chicken with Spicy Broccoli

with sambal-soy potato salad
BBQ Portobello Pitas with Aioli

BBQ Portobello Pitas with Aioli

with Romano pepper & rainbow slaw
Goat's Cheese-Stuffed Portobello with Glazed Carrots

Goat's Cheese-Stuffed Portobello with Glazed Carrots

with cashews, fresh herbs & roast potatoes
Cheesy Taco Pasta Bake with Smoky Ketchup

Cheesy Taco Pasta Bake with Smoky Ketchup

with corn, bell pepper & parsley