Skip to main content
Lentestamppot met rode bieten, feta en hazelnoten
Lentestamppot met rode bieten, feta en hazelnoten

Lentestamppot met rode bieten, feta en hazelnoten

Zomerse smaken en de bekende combinatie van rode bieten en feta

3.6
(1,5K)

Een stamppot hoeft niet persé iets van de winter te zijn! In deze lentestamppot vind je frisse smaken en de gekarameliseerde sjalot zorgt voor een zoet accent. De feta importeren we rechtstreeks uit Griekenland bij de familie Hrysafi. De feta wordt speciaal voor HelloFresh geportioneerd en verpakt in Griekenland.

Allergens:
Noten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Aardappelen

½ unit

Sjalot

20 g

Hazelnoten

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

50 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

175 g

Rode biet

40 g

Veldsla

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 teaspoon

Mosterd

to taste

Melk

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories631 kcal
Energy (kJ)2640 kJ
Fat26 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate73 g
Dietary Fiber14 g
Protein19 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Large Pan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Was de aardappelen (doré) grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een grote pan met deksel met een beetje zout. Breng afgedekt aan de kook en kook in 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de sjalot, knoflook en rode bieten klein en verkruimel de feta.
2

Snipper ondertussen de sjalot. Hak de hazelnoten grof en verkruimel de feta. Snijd de rode bieten in kwarten. Bewaar de rode bieten apart en kook deze de laatste 3 minuten met de aardappelen mee.

3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de hazelnoten 2 minuten, zonder olie. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

Fruit de sjalot.
4

Verhit de helft van de roomboter in dezelfde koekenpan en fruit de sjalot 4 - 5 minuten op laag vuur. Bestrooi met peper en zout.

Maak een puree.
5

Stamp ondertussen de aardappelen en rode bieten tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk en/of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de mosterd en ⅔ deel van de feta door de stamppot en breng goed op smaak met peper en zout. Scheur de veldsla klein en voeg toe.

Verdeel stamppot over de borden en garneer met de sjalot, geroosterde hazelnoten en overige feta.
6

Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de sjalot, geroosterde hazelnoten en overige feta.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes