Skip to main content
Veggie + protein - Conchiglie met kabeljauwfilet als extra
Veggie + protein - Conchiglie met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Conchiglie met kabeljauwfilet als extra

met rode pesto, paprika en feta

4.1
(28)

Viva l'Italia! Wij nemen je met de intense smaak van de rode pesto in dit gerecht mee naar Italië. Rode pesto is minder bekend dan de groene variant, maar minstens net zo lekker. Hij wordt gemaakt van zongedroogde tomaten en geeft een heerlijke mediterrane smaak aan deze pasta. De veldsla en het vers basilicum zorgen voor frisheid in het gerecht.

Tags:
Eat Me First
Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Vis
Cashewnoten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Shallot

½ piece

Red bell pepper

1 piece

Tomato

90 g

Conchiglie

50 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

2.5 g

Fresh basil

1 piece

Cod fillet

(Contains: Vis)

40 g

Pesto rosso

(Contains: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten May be present: Pinda's, Noten)

40 g

Lamb's lettuce

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Balsamic vinegar

Nutrition Values

Calories679 kcal
Energy (kJ)2841 kJ
Fat53.1 g
Saturated Fat16.3 g
Carbohydrate16.6 g
Sugar12.1 g
Dietary Fiber6.3 g
Protein30.6 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Snijden en koken
1
  • Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie.
  • Snipper de sjalot en snijd de rode paprika en tomaat in blokjes.
  • Kook de conchiglie, afgedekt, 14 – 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen (zie TIP).

Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 25g feta en 70g conchiglie per persoon. De rest van de feta en conchiglie kun je bijvoorbeeld de volgende dag gebruiken in een salade.

Groenten bakken
2
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op middellaag vuur.
  • Voeg de paprika en tomaat toe en roerbak 5 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de feta in blokjes van ½ cm en scheur de blaadjes basilicum klein.
Pasta en salade mengen
3

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur, bak de kabeljauw 1 - 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg ondertussen de conchiglie en de rode pesto toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut.

• Maak in een saladekom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Meng de veldsla door de dressing.

Serveren
4
  • Verdeel de veldsla en de conchiglie over de borden.
  • Leg de kabeljauwfilet op de conchiglie.
  • Garneer het gerecht met de feta en het basilicum.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes