De smaak van radijs is scherp en peperachtig. Als je daar niet zo van houdt, dan kun je het rode schilletje verwijderen. Radijs kun je het beste in de groentelade van de koelkast bewaren. Is jouw radijs een beetje slap geworden? Leg ze dan een uurtje in koud water. Zo worden ze weer lekker stevig!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Aardappelen
125 g
Rode cherrytomaten
½ unit
Rode peper
1 unit
Bosui
½ teaspoon
Paprikapoeder
½ teaspoon
Gedroogde oregano
50 g
Feta
(Contains: Melk (inclusief lactose))
5 unit
Radijs
30 g
Mesclun
1 unit
Paddenstoelenburger
(Contains: Gluten, Ei, Soja)
1 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
½ tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen.
Was de aardappelen (soprano) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de aardappelen, afgedekt, 10 minuten en giet af.
Snijd ondertussen de cherrytomaten doormidden. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de lenteui in ringen.
Meng de aardappelen met de cherrytomaten, rode peper, lenteui, paprikapoeder, oregano, olijfolie, peper en zout in een ovenschaal. Verkruimel de feta hierover en bak 10 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de radijs in dunne plakken. Snijd de helft van het radijsblad klein en meng samen in een saladekom. Voeg de mesclun toe en breng op smaak met de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, peper en zout.
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de champignonburger 2 minuten aan elke kant op middelhoog vuur.
Haal de ovenschaal met aardappelen uit de oven en verdeel de aardappelen over de borden. Serveer met de salade en de champignonburger.