Skip to main content
Champignonburger met feta en aardappelen uit de oven
Champignonburger met feta en  aardappelen uit de oven

Champignonburger met feta en aardappelen uit de oven

Met een frisse radijsssalade

3.3
(1,6K)

De smaak van radijs is scherp en peperachtig. Als je daar niet zo van houdt, dan kun je het rode schilletje verwijderen. Radijs kun je het beste in de groentelade van de koelkast bewaren. Is jouw radijs een beetje slap geworden? Leg ze dan een uurtje in koud water. Zo worden ze weer lekker stevig!

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Ei
Soja

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Aardappelen

125 g

Rode cherrytomaten

½ unit

Rode peper

1 unit

Bosui

½ teaspoon

Paprikapoeder

½ teaspoon

Gedroogde oregano

50 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

5 unit

Radijs

30 g

Mesclun

1 unit

Paddenstoelenburger

(Contains: Gluten, Ei, Soja)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories646 kcal
Energy (kJ)2702.9 kJ
Fat32 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate63 g
Dietary Fiber13 g
Protein20 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Stove
Pan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen.

Snijd de aardappelen klein
2

Was de aardappelen (soprano) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de aardappelen, afgedekt, 10 minuten en giet af.

3

Snijd ondertussen de cherrytomaten doormidden. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de lenteui in ringen.

Besprenkel de aardappelen
4

Meng de aardappelen met de cherrytomaten, rode peper, lenteui, paprikapoeder, oregano, olijfolie, peper en zout in een ovenschaal. Verkruimel de feta hierover en bak 10 minuten in de oven.

Snijd de radijs klein
5

Snijd ondertussen de radijs in dunne plakken. Snijd de helft van het radijsblad klein en meng samen in een saladekom. Voeg de mesclun toe en breng op smaak met de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, peper en zout.

Bak de burger
6

Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de champignonburger 2 minuten aan elke kant op middelhoog vuur.

Garneer de maaltijd
7

Haal de ovenschaal met aardappelen uit de oven en verdeel de aardappelen over de borden. Serveer met de salade en de champignonburger.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes