Skip to main content
Pastinaak-veldslastamppot met feta en pecannoten
Pastinaak-veldslastamppot met feta en pecannoten

Pastinaak-veldslastamppot met feta en pecannoten

Met pecannoten van onze notenleverancier Jan Gotjé

3.8
(1,2K)

In dit Hollandse gerecht maak je een puree van bintje aardappelen en pastinaak. De bintje aardappel bestaat al 108 jaar en komt, net als de pastinaak, uit Nederland. De pastinaak geeft de stamppot een zoetere smaak. Weet je niet zo goed hoe je een pastinaak schoonmaakt? Op ons blog staat een handig stappenplan!

Allergens:
Noten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Vastkokende aardappelen

200 g

Pastinaak

½ unit

Rode ui

10 g

Pecannoten

(Contains: Noten)

50 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

75 g

Veldsla

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

drizzle

Melk

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories605 kcal
Energy (kJ)2531 kJ
Fat26 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate66 g
Dietary Fiber15 g
Protein18 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Snijd de pastinaak in blokjes.
1

Breng in een pan met deksel 400 ml water per persoon aan de kook voor de aardappelen en pastinaak. Schil de aardappelen (bintje) en pastinaak, snijd de aardappelen in parten en de pastinaak in blokjes (zie tip). Kook de aardappelen en pastinaak, afgedekt, in 15 – 20 minuten gaar. Giet daarna af en laat, zonder deksel, uitstomen.

2

Snijd ondertussen de rode ui in fijne, halve ringen. Hak de pecannoten grof. Verkruimel de feta.

3

Verhit vervolgens een koekenpan op hoog vuur en rooster de pecannoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Bak de ui 10 minuten.
4

Verhit de helft van de roomboter in de koekenpan en bak de ui 10 minuten op laag vuur.

Voeg de mosterd en de helft van de feta toe.
5

Stamp de aardappelen en pastinaak tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de mosterd en de helft van de feta toe en roer door. Voeg tenslotte de veldsla toe en roer door.

Garneer met de overige feta en pecannoten.
6

Verdeel de pastinaak-veldslastamppot over de borden. Verdeel de uien over de stamppot en garneer met de overige feta en pecannoten.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes