
Freekeh is gemaakt van graankorrels die worden geoogst wanneer ze nog groen zijn. Ze worden vervolgens in zijn geheel verwerkt tot de freekeh in jouw box - volkoren dus!
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
1 stuk(s)
Rode ui
125 gram
Rode cherrytomaten
⅓ stuk(s)
Komkommer
70 gram
Freekeh
0.48 tl
Gemalen korianderzaad
10 gram
Verse bladpeterselie en munt
10 gram
Pistachenoten
20 gram
Feta
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
15 gram
Gedroogde cranberry's
0.08 snufje
Chilivlokken
½ el
Wittewijnazijn
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
¾ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie

Breng ruim water met 1/4 groentebouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de freekeh. Snijd ondertussen de rode ui in dunne ringen. Halveer de cherrytomaten en snijd de komkommer in kleine blokjes.
Tip: Let op: je gebruikt niet alle freekeh in dit recept. Kook eventueel wel alle freekeh zodat je het gemakkelijk de volgende dag voor een salade of soep kunt gebruiken.

Voeg de freekeh toe aan de bouillon en kook, afgedekt, 20 minuten. Giet af en spoel met koud water. Meng ondertussen in een saladekom de tomaten, komkommer, 1/2 tl gemalen korianderzaad per persoon, de wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met ruim peper en zout.

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Voeg de rode ui en een flinke snuf zout toe en verhit 3 - 4 minuten. Roer regelmatig, zodat de ui niet aanbrandt. Voeg vervolgens de olijfolie toe, verlaag het vuur en karamelliseer de rode ui in 6 - 8 minuten.

Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd ze in reepjes. Hak de peterselie en de pistachenoten apart van elkaar grof.

Voeg de freekeh, de rode ui en 2/3 van de verse kruiden toe aan de saladekom en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Wist je dat dit gerecht door de pistachenoten en olijfolie rijk is aan onverzadigde plantaardige vetten? Goed voor je hart en bloedvaten doordat het je cholesterol verlaagt!

Verdeel de salade over de borden. Verbrokkel de feta boven de salade. Garneer met de pistachenoten, de overige verse kruiden, gedroogde cranberry's en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie. Houd je van pittig? Bestrooi dan ook met een beetje chilivlokken naar smaak. Let op: ze zijn erg pittig!