Skip to main content
Rijst met honingpinda’s, spiegelei en zoetzure komkommer
Rijst met honingpinda’s, spiegelei en zoetzure komkommer

Rijst met honingpinda’s, spiegelei en zoetzure komkommer

met een pikante smaak

De naam doet anders vermoeden, maar deze honingpinda’s van Jan Gotjé hebben een licht pikante smaak. Let dus goed op als er kinderen mee-eten. De komkommer zorgt voor de frisse smaak van dit gerecht.

Labels:
Pittig
Allergenen :
Gluten
Soja
Ei
Pinda's
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Basmatirijst

¼ stuk(s)

Komkommer

⅕ cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Chinese kool

1 stuk(s)

Tomaat

1 tl

Gemalen komijnzaad

1.5 stuk(s)

Sojasaus

(Bevat: Gluten, Soja)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

20 gram

Pikante honingpinda's

(Bevat: Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)626 kcal
Energie (kJ)2619 kJ
Vetten20 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten18 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Kom
Dunschiller
Mes
Fruitmesje
Grote pan
Bord

Instructies

1

Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller de komkommer in dunne linten
2

Meng ondertussen in een kom de witte wijnazijn met de suiker, peper en een beetje zout tot een marinade. Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller de komkommer in dunne linten, meng met de marinade en bewaar apart. Schep tussendoor een paar keer om.

Snijd de Chinese kool klein
3

Schil de gember en snijd fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de Chinese kool in de lengte in kwarten en vervolgens in de breedte in fijne repen. Snijd de tomaat klein.

4

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de gember en knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de Chinese kool en komijnpoeder toe en roerbak 1 minuut op hoog vuur. Voeg de sojasaus, tomaat en gemalen peper toe en roerbak 5 minuten.

Voeg de rijst bij de groenten
5

Voeg daarna de rijst bij de groenten en bak, afgedekt, 5 minuten op matig vuur. Schep tussendoor een keer om.

Bak het ei
6

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan, breek het ei voorzichtig boven de pan en bak een spiegelei (meerdere eieren kunnen naast elkaar in de pan). Bestrooi met peper en zout.

7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de honingpinda’s. Serveer met de zoetzure komkommer en het spiegelei.

Tip! Ben je geen liefhebber van een spiegelei? Kluts dan het ei in een kom en bak hiervan een omelet. Wil je de smaak van het ei een twist geven? Fruit dan een stukje fijngesneden gember in de koekenpan en bak het ei in de gember.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, cherrytomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met aardappelpartjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipkerriesaus

Spaghetti in romige kipkerriesaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en cherrytomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met pankotopping en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaanse stijl gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla