Skip to main content
Appel-venkelsalade met feta, verse munt en aardappelen
Appel-venkelsalade met feta, verse munt en aardappelen

Appel-venkelsalade met feta, verse munt en aardappelen

Met een romige yoghurtdressing

3.4
(1,4K)

De herfst heeft zijn intrede gedaan en daarom staat er een salade met Hollandse appels op het menu. De gebakken aardappeltjes zorgen voor een lekkere bite en vergeet niet wat ze zeggen: an apple a day keeps a docter away! Lees alles over onze favoriete appels op het blog.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Aardappelen

10 g

Zonnebloempitten

(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

⅕ unit

Citroen

½ unit

Venkel

½ unit

Appel

⅕ unit

Krulandijvie

3 leaves

Verse munt

(May be present: Selderij)

50 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1.5 tablespoon

Labne

(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei, Zwaveldioxide en sulfiet)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories637 kcal
Energy (kJ)2665.2 kJ
Fat26 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate76 g
Dietary Fiber10 g
Protein17 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Tall-Sided Pan
Small Bowl
Plate

Cooking Steps

1

Schil of was de aardappelen (annabelle) grondig en snijd in parten.

Bak de aardappelen
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep tussendoor regelmatig om. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin.

Snijd de venkel in dunne plakken
4

Pers het sap van de citroen uit. Halveer de venkel, verwijder de harde ken en snijd de venkel in flinterdunne plakjes. Snijd de appel (elstar) in kwarten en vervolgens in plakjes. Besprenkel de venkel en appel met ½ tl. Citroensap per persoon. Snijd de romainesla in repen. Snijd of hak de munt fijn.

Maak de salade
5

Meng in een saladekom de venkel, appel, sla en de helft van de munt. Verkruimel de feta boven de saladekom. Maak een dressing van de Turkse yoghurt, 1 tl citroensap per persoon, extra vierge olijfolie, honing, peper en zout. Voeg de dressing toe aan de saladekom.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de salade en de gebakken aardappeltjes over de borden. Garneer met de overige munt en verdeel de zonnebloempitten over het gerecht.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes