De herfst heeft zijn intrede gedaan en daarom staat er een salade met Hollandse appels op het menu. De gebakken aardappeltjes zorgen voor een lekkere bite en vergeet niet wat ze zeggen: an apple a day keeps a docter away! Lees alles over onze favoriete appels op het blog.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Aardappelen
10 g
Zonnebloempitten
(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)
⅕ unit
Citroen
½ unit
Venkel
½ unit
Appel
⅕ unit
Krulandijvie
3 leaves
Verse munt
(May be present: Selderij)
50 g
Feta
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1.5 tablespoon
Labne
(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei, Zwaveldioxide en sulfiet)
½ tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Honing
to taste
Peper en zout
Schil of was de aardappelen (annabelle) grondig en snijd in parten.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep tussendoor regelmatig om. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin.
Pers het sap van de citroen uit. Halveer de venkel, verwijder de harde ken en snijd de venkel in flinterdunne plakjes. Snijd de appel (elstar) in kwarten en vervolgens in plakjes. Besprenkel de venkel en appel met ½ tl. Citroensap per persoon. Snijd de romainesla in repen. Snijd of hak de munt fijn.
Meng in een saladekom de venkel, appel, sla en de helft van de munt. Verkruimel de feta boven de saladekom. Maak een dressing van de Turkse yoghurt, 1 tl citroensap per persoon, extra vierge olijfolie, honing, peper en zout. Voeg de dressing toe aan de saladekom.
Verdeel de salade en de gebakken aardappeltjes over de borden. Garneer met de overige munt en verdeel de zonnebloempitten over het gerecht.