Skip to main content
Bulgur met feta en granaatappelpitjes
Bulgur met feta en granaatappelpitjes

Bulgur met feta en granaatappelpitjes

Met gebakken aubergine en geurige koriander

3.8
(1,1K)

Het lijkt een gedoe om alle pitjes uit de granaatappel te krijgen, maar dat vast best mee! Op onze blog en Facebookpagina laten wij in een video zien hoe je heel gemakkelijk de granaatappelpitjes uit de schil krijgt.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Aubergine

⅓ unit

Rode paprika

85 g

Volkoren bulgur

(Contains: Gluten May be present: Soja)

½ teaspoon

Gedroogde oregano

¼ unit

Granaatappel

30 g

Rucola

(May be present: Selderij)

37.5 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 sprig

Verse koriander

(May be present: Selderij)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories535 kcal
Energy (kJ)2238 kJ
Fat18 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate61 g
Dietary Fiber22 g
Protein20 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Knife
Pan
Large Pan
Plate

Cooking Steps

Snijd de courgette in klakken
1

Snijd de aubergine in plakken van maximaal een ½ cm dik en snijd de paprika in dunne parten. Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur.

Bak de aubergine
2

Verhit de olijfolie in de koekenpan, bak de aubergine 2 – 3 minuten aan elke kant op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout. Haal de aubergine uit de pan en bewaar in de saladekom. Bak daarna de paprika 4 minuten op hoog vuur en bewaar bij de aubergine in de saladekom.

3

Verhit de olijfolie in de koekenpan, bak de aubergine 2 – 3 minuten aan elke kant op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout. Haal de aubergine uit de pan en bewaar in de saladekom. Bak daarna de paprika 4 minuten op hoog vuur en bewaar bij de aubergine in de saladekom.

Haal de geanaatappelpitjes uit de schil
4

Snijd ondertussen de granaatappel en haal de pitjes uit de schil. Scheur de rucola klein en verkruimel de feta. Voeg de rucola, het grootste deel van de feta en het grootste deel van de granaatappelpitjes bij de groenten in de saladekom.

5

Schep voorzichtig de bulgur door de salade en breng op smaak met de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, peper en zout.

Garneer het gerecht met de achtergehouden feta en granaatappel
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de achtergehouden feta en granaatappelpitjes. Hak de koriander fijn en strooi over de maaltijd.

Tip! Roer de bulgur tijdens het koken na 5 minuten door en roer goed over de bodem. Zo voorkom je dat de bulgur aanbakt.

More delicious recipes with similar ingredients

Gnocchi met aubergine uit de oven en buffelmozzarella

Gnocchi met aubergine uit de oven en buffelmozzarella

met basilicum en cherrytomaten
Lentesalade met couscous, feta en appel

Lentesalade met couscous, feta en appel

met munt, komkommer en geroosterde pompoenpitten
Varkenshaasreepjes met groenten en glasnoedels

Varkenshaasreepjes met groenten en glasnoedels

in de 5-maaltijdenbox
Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

met verse lasagnebladen en gegrilde courgette
Spinazielasagne met provolone en pijnboompitten

Spinazielasagne met provolone en pijnboompitten

in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Falafel in volkoren pita

Falafel in volkoren pita

met koriander, limoen en tomatensaus
Visstoof met ansjovis, heekfilet en volkoren ciabatta

Visstoof met ansjovis, heekfilet en volkoren ciabatta

Met rode paprika en prei
Stoof met rundersaucijs en aardappel-knolselderijpuree

Stoof met rundersaucijs en aardappel-knolselderijpuree

Een winters recept!
Stoofpotje met bataat, witte bonen en kipdrumsticks

Stoofpotje met bataat, witte bonen en kipdrumsticks

Extra in de 5-maaltijdenbox
Quesadilla’s met rucola, pompoen en verse tijm

Quesadilla’s met rucola, pompoen en verse tijm

Je maakt de quesadilla’s met Libanees platbrood
Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Indiase visstoof met verse koriander

Indiase visstoof met verse koriander

Zoet en kruidig gerecht met een romige smaak
Romige orzo met savooiekool, grana padano en pijnboompitten

Romige orzo met savooiekool, grana padano en pijnboompitten

Italiaans gerecht met Hollandse savooiekool
Bulgur

Bulgur

met kruidige kipworstjes en pompoen
Noedels met shiitake, choisam, pinda’s en geraspte kokos

Noedels met shiitake, choisam, pinda’s en geraspte kokos

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Groene linzen met spinazie, bataat, feta en amandelen

Groene linzen met spinazie, bataat, feta en amandelen

Gezonde winterse maaltijd gegarneerd met verse koriander
Fusilli integrale met warm gerookte makreel, verse dille en crème fraîche

Fusilli integrale met warm gerookte makreel, verse dille en crème fraîche

met gemixte paprika
Gemarineerde kippendijfilet met ovenkrieltjes en een lauwwarme salade

Gemarineerde kippendijfilet met ovenkrieltjes en een lauwwarme salade

met verse dille
Varkenskotelet met volkoren couscous, groenten en geitenkaas

Varkenskotelet met volkoren couscous, groenten en geitenkaas

Extra in de 5-maaltijdenbox
Massaman-viscurry

Massaman-viscurry

met de smaak van kruidnagel, kardemom, gember en nootmuskaat

This week's must-try HelloFresh recipes

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

with fresh basil & Sicilian-style herbs
Spooky Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

Spooky Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

with mozzarella & creepy-crawly caramelised onion
Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

with ginger mayonnaise, radish & cucumber
Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

with hidden veggies for kids: bell pepper, courgette & onion
Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

with caramelised onion sauce, walnuts & apple
Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

with corn salsa & beetroot tortilla chips
The Fakir's Flying Carpet

The Fakir's Flying Carpet

with merguez & Romano pepper
Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

with Grana Padano, carrot, celery, tomato & parsley
Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

over bulgur with fresh herbs & Middle Eastern spices
Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

with Vietnamese-style sauce & stir-fried radishes
Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

with baby potatoes & endive-apple salad
Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

over parsnip mash with rainbow carrots
Spook-tacular Chicken Sausages with Cheesy Monster Mash

Spook-tacular Chicken Sausages with Cheesy Monster Mash

with cauldron-braised red cabbage, apple & nightmarish nutmeg
Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

over rice with bell pepper & coconut milk
Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

stack your own & enjoy together!
Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

with peanuts, rainbow slaw & salad
Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Eerie Linguine with Full Moon Veggie Meatballs

Eerie Linguine with Full Moon Veggie Meatballs

in roasted vegetable sauce with haunted basil
Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

with onion chutney, tomato & fresh herbs
Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

with spinach & toasted almonds