HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSurinaams Gekruide Pittige Kippendij En Aardappel
topBanner
Surinaams gekruide pittige kippendij en aardappel

Surinaams gekruide pittige kippendij en aardappel

met ei en sperziebonen

Lees meer

Dit gerecht is geïnspireerd op Hindoestaans-Surinaamse masala kip - lekker met rijst, roti of op een broodje! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustExtra groente
Allergenen :Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

300 gram

Aardappelen

1 zakje(s)

Surinaamse kruiden

⅔ zakje(s)

Garam masala

200 gram

Kippendijreepjes

300 gram

Sperziebonen

2 stuk(s)

Ei

(BevatEieren)

2 stuk(s)

Pruimtomaat

1 stuk(s)

Sjalot

Zelf toevoegen

300 ml

Water

2 tl

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

⅔ stuk(s)

Kippenbouillonblokje

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)504 kcal
Energie (kJ)2108 kJ
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten38 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels12.07 g
Eiwitten31 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Dunschiller
Pan met deksel
Hapjespan of grote koekenpan
Deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng water aan de kook voor de sperziebonen en eieren in een pan met deksel. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Schil de aardappel en snijd in blokjes van 2 bij 2 cm. Snipper de sjalot.

Tip: Wist je dat deze maaltijd meer dan 300 gram groente bevat per portie? Eén van die groenten is de sperzieboon: een groene held die belangrijke mineralen bevat. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur zorgen voor een energieker gevoel.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan of hapjespan met deksel. Bak de ui, knoflook, Surinaamse kruiden en garam masala 2 - 3 minuten. Voeg de kippendijreepjes en aardappelblokjes toe en roerbak 3 - 4 minuten. Voeg per persoon: 150 ml water en 1/3 kippenbouillonblokje toe. Breng het geheel aan de kook en zet dan het vuur iets lager. Laat, afgedekt, 13 - 16 minuten zachtjes koken. Voeg indien nodig nog een scheutje water toe.

3

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken. Kook de eieren en sperziebonen 6 - 7 minuten. Giet daarna af. Laat de eieren schrikken onder koud water. Pel de eieren.

Tip: Naast vette vis is ei een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Een vitamine waar we gemiddeld te weinig van binnenkrijgen, helemaal doordat we tegenwoordig veel binnen werken.

4

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Voeg de eieren en tomatenblokjes toe aan de pan met aardappel en kip. Haal het deksel van de pan en roer goed. Draai het vuur hoog en laat de saus 10 - 12 minuten inkoken tot gewenste dikte. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan. Fruit de sjalot 1 - 2 minuten. Voeg de sperziebonen toe aan de sjalot en roerbak het geheel 2 - 3 minuten op hoog vuur.

6

Verdeel de aardappel, de kip en 1 ei per persoon over de borden. Schep de gebakken sperziebonen ernaast.