Taugé is een jonge, malse scheut van bonen. Ze zijn knapperig en mild van smaak en rijk aan vitaminen en mineralen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
75 gram
Brede rijstnoedels
10 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
25 gram
Hoisinsaus
(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)
½ zakje(s)
Vietnamese saus
(Bevat Soja, Tarwe)
1 stuk(s)
Kipfilet
10 gram
Mix van verse gember, knoflook en rode peper
½ stuk(s)
Paksoi
½ stuk(s)
Wortel
50 gram
Taugé
5 gram
Munt, koriander en Thais basilicum
½ stuk(s)
Limoen
300 ml
Zoutarme kippenbouillon
½ el
Zonnebloemolie
½ el
[Plantaardige] roomboter
1 el
Suiker
1 tl
[Zoutarme] sojasaus
1 el
Water voor saus
naar smaak
Sambal
Breng ruim water aan de kook in een pan. Kook de rijstnoedels 6 - 7, of tot ze beetgaar zijn. Giet af en spoel onder koud water. Bewaar apart tot later gebruik.
Bereid de bouillon. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein en houd de stelen apart van de groene bladeren. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een soeppan en bak de mix van verse gember, knoflook en rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) 1 minuut. Voeg de paksoistelen toe en bak nog 1 minuut.
Voeg de bouillon, sojasaus, hoisinsaus, vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak), de helft van de suiker en de helft van de Vietnamese saus toe. Breng aan de kook. Verlaag vervolgens het vuur en laat zachtjes koken tot verder gebruik.
Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kip, afgedekt, 4 - 5 minuten, of tot de kip gaar is. Rasp ondertussen de wortel. Snijd de verse kruiden fijn. Snijd de limoen in 6 partjes. Breng de kip op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar apart.
Blus de pan af met de aangegeven hoeveelheid water. Roer de overige suiker en de overige Vietnamese saus erdoorheen. Voeg wat sambal naar smaak toe en kook 1 - 2 minuten. Voeg de taugé toe aan de soep samen met de paksoibladeren en kook 1 minuut.
Snijd de kip in plakken. Serveer de noedels in kommen en pers 1 limoenpartje per persoon uit boven de kom. Giet de soep eroverheen. Verdeel de wortel en kip over de kommen. Besprenkel met de saus. Garneer met de verse kruiden en serveer met de overige limoenpartjes.