Pho-stijl noedelsoep met kip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pho-stijl noedelsoep met kip

Pho-stijl noedelsoep met kip

met paksoi, taugé, limoen en verse kruiden

Taugé is een jonge, malse scheut van bonen. Ze zijn knapperig en mild van smaak en rijk aan vitaminen en mineralen!

Allergenen :
Vis
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Brede rijstnoedels

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

25 gram

Hoisinsaus

(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Kipfilet

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

½ stuk(s)

Paksoi

½ stuk(s)

Wortel

50 gram

Taugé

5 gram

Munt, koriander en Thais basilicum

½ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme kippenbouillon

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Suiker

1 tl

[Zoutarme] sojasaus

1 el

Water voor saus

naar smaak

Sambal

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2876 kJ
Energie (kcal)687 kcal
Vetten17.7 g
waarvan verzadigd6.4 g
Koolhydraten92.1 g
waarvan suikers24.1 g
Vezels13.3 g
Eiwitten40.7 g
Zout6.6 g

Benodigdheden

Pan
Soeppan
Rasp
Koekenpan met deksel

Instructies

Noedels koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan. Kook de rijstnoedels 6 - 7, of tot ze beetgaar zijn. Giet af en spoel onder koud water. Bewaar apart tot later gebruik.

Groenten snijden
2

Bereid de bouillon. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein en houd de stelen apart van de groene bladeren. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een soeppan en bak de mix van verse gember, knoflook en rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) 1 minuut. Voeg de paksoistelen toe en bak nog 1 minuut.

Soep maken
3

Voeg de bouillon, sojasaus, hoisinsaus, vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak), de helft van de suiker en de helft van de Vietnamese saus toe. Breng aan de kook. Verlaag vervolgens het vuur en laat zachtjes koken tot verder gebruik.

Kip bakken
4

Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kip, afgedekt, 4 - 5 minuten, of tot de kip gaar is. Rasp ondertussen de wortel. Snijd de verse kruiden fijn. Snijd de limoen in 6 partjes. Breng de kip op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar apart.

Saus maken
5

Blus de pan af met de aangegeven hoeveelheid water. Roer de overige suiker en de overige Vietnamese saus erdoorheen. Voeg wat sambal naar smaak toe en kook 1 - 2 minuten. Voeg de taugé toe aan de soep samen met de paksoibladeren en kook 1 minuut.

Serveren
6

Snijd de kip in plakken. Serveer de noedels in kommen en pers 1 limoenpartje per persoon uit boven de kom. Giet de soep eroverheen. Verdeel de wortel en kip over de kommen. Besprenkel met de saus. Garneer met de verse kruiden en serveer met de overige limoenpartjes.