HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGebakken Rijst Met Tomaat, Paksoi En Roerei
topBanner
Gebakken rijst met tomaat, paksoi en roerei

Gebakken rijst met tomaat, paksoi en roerei

Onze variant op de klassieke nasi

Lees meer

Nasi is van oorsprong een Indonesisch gerecht. De ingrediënten die je in dit gerecht gebruikt worden in de Aziatische keuken veel gebruikt: gember, rode peper en paksoi. Het amandelschaafsel geeft dit gerecht een eigentijdse draai. Gezond: amandelen bevatten veel vitamine E!

Labels:Bron van eiwittenPittigVeggie
Allergenen :SelderijMosterdAmandelEiMelk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Pandanrijst

1 stuk(s)

Sjalot

½ cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Paksoi

2 stuk(s)

Tomaat

3 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

20 gram

Amandelschaafsel

(BevatAmandelKan bevattenPinda's, Sesam, Noten)

4 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

Zelf toevoegen

600 ml

Groentebouillon

3 el

Zonnebloemolie

scheutje

Melk

(BevatMelk)

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)589 kcal
Energie (kJ)2464 kJ
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels6 g
Eiwitten24 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Deksel
Pan
Koekenpan
Kom
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de rijst toe en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Roer af en toe door. Giet af en laat zonder deksel op de pan uitstomen.

2

Snipper ondertussen de sjalot. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Snijd het witte en het groene deel van de paksoi klein en bewaar apart. Snijd de tomaat klein.

3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot, gember en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg het witte deel van de paksoi toe, bestrooi met peper en zout naar smaak en roerbak 5 minuten op middelmatig vuur. Voeg daarna de tomaat en currykruiden toe en roerbak nog 1 minuut.

4

Rooster ondertussen op hoog vuur in een koekenpan het amandelschaafsel, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

5

Voeg de rijst toe aan de wok of hapjespan en roerbak 5 minuten op middelmatig vuur. Voeg na 3 minuten het groene deel van de paksoi toe.

6

Kluts de eieren in een kom met een scheutje melk. Verhit de overige zonnebloemolie in de koekenpan op middelhoog vuur en maak een roerei. Bestrooi naar smaak met peper en zout. Voeg de helft van het roerei toe aan de wok of hapjespan met rijst.

7

Verdeel de rijst met groenten over de borden, verdeel het overige roerei over de borden en garneer het gerecht met het amandelschaafsel.