Binnen no time zet jij deze lekkere en gezonde Thaise noedels op tafel! We hebben de groenten namelijk alvast voor je gesneden.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
6 bol(len)
Half-om-half gehaktballetjes met Thaise kruiden
400 gram
Groentemix: Paprika, Prei, Wortel en Kool
(Kan bevattenSelderij)1 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(BevatSoja, Gluten, Tarwe)200 gram
Verse udonnoedels
(BevatGluten, Tarwe)5 gram
Thais basilicum
(Kan bevattenSelderij)40 gram
Gezouten pinda's
(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesamzaad)2 stuk(s)
Knoflookteen
10 ml
Sesamolie
(BevatSesamzaad)½ stuk(s)
Limoen
40 ml
Ketjap manis
(BevatSoja, Gluten, Tarwe)1 el
Zonnebloemolie
1 el
Roomboter
naar smaak
Peper en zout
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de gehaktballetjes, afgedekt, in 5 - 7 minuten rondom bruin op middelhoog vuur, of tot ze gaar zijn. Draai het vuur uit en voeg de zoete Aziatische saus en ketjap toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng de saus met de gehaktballetjes. Houd afgedekt warm.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het basilicum in dunne reepjes. Hak de pinda's grof. Snijd de limoen in 4 partjes.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur. Roerbak de groentemix en de knoflook 5 - 8 minuten. Voeg de verse udonnoedels en 2 el water per persoon toe. Kook het geheel, afgedekt, 3 - 5 minuten. Zet het vuur laag, voeg de sesamolie toe en pers 1 limoenpartje per persoon uit boven de pan.
Serveer de noedels in een diep bord of in een kom. Verdeel de saus met gehaktballetjes erover. Garneer met de pinda's en het Thaise basilicum.