Sticky paddenstoelen met sesamrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sticky paddenstoelen met sesamrijst

Sticky paddenstoelen met sesamrijst

met gember, bosui en zoetzure radijs

Paddenstoelen zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.

Labels:
Veggie
Vegan
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Basmatirijst

½ bosje(s)

Radijs

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

1.32 stuk(s)

Bosui

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

20 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

5 gram

Sesamzaad

Zelf toevoegen

1 el

Bloem

1 el

Bruine basterdsuiker

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)642 kcal
Energie (kJ)2687 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten95 g
waarvan suikers19 g
Vezels5.4 g
Eiwitten17 g
Zout4 g

Benodigdheden

Saladekom
Pan met deksel
Kom
Rasp
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan

Instructies

Zoetzuur maken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de basmatirijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.Meng in een saladekom 1 el wittewijnazijn en 1 tl suiker per persoon.Snijd de radijs in plakken en meng goed met de wittewijnazijn en suiker. Breng op smaak met peper en zout.Laat de smaken intrekken tot serveren, schep af en toe om.

Snijden
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn. Snijd de bosui in dunne ringen. Bewaar het groene en het witte deel apart van elkaar.Meng in een kom de gesneden paddenstoelen met de bloem.

Sticky paddenstoelen maken
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur, voeg de paddenstoelen toe en bak 5 minuten. Voeg de knoflook, gember en het witte deel van de bosui toe en bak nog 2 minuten.Voeg 1 el bruine suiker per persoon toe en schep om totdat de suiker gesmolten is.Blus af met de sojasaus, 2 el water per persoon en de helft van de sesamolie. Roer regelmatig door tot de saus indikt.

Tip: Gebruik een pan met anti-aanbaklaag. In het begin kunnen de paddenstoelen aan de bodem plakken. Roer alles weer goed los na het toevoegen van de sojasaus, sesamolie en het water.

Serveren
4

Meng de rijst met de andere helft van de sesamolie en de helft van het sesamzaad. Breng op smaak met peper en zout.Verdeel de rijst over diepe borden en verdeel de paddenstoelen eroverGarneer met de andere helft van de sesamzaadjes en het groene deel van de bosuiServeer met de zoetzure radijs.