topBanner
Sticky paddenstoelen met sesamrijst

Sticky paddenstoelen met sesamrijst

met gember, bosui en zoetzure radijs en gele biet

Lees meer

Paddenstoelen zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.

Labels:VeggieLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Basmatirijst

1 bos(sen)

Radijs

2 stuk(s)

Gele biet

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

4 stuk(s)

Bosui

350 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

40 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

20 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

2 zakje(s)

Gomasio

(BevatSesamzaad)

Zelf toevoegen

2 el

Bloem

2 el

Bruine suiker

4 el

Wittewijnazijn

2 tl

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2866 kJ
Energie (kcal)685 kcal
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten103 g
waarvan suikers27.0 g
Vezels10 g
Eiwitten18 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Kom
Wok of hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de basmatirijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Meng in een saladekom per persoon: 2 el wittewijnazijn met 1 tl suiker. Snijd de radijs en gele biet in dunne plakken en meng door het zoetzuur. Breng op smaak met peper en zout. Zet apart tot serveren en schep af en toe om.

2

Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn. Snijd de bosui in dunne ringen. Bewaar het groene en het witte deel apart van elkaar. Meng in een kom de gesneden paddenstoelen met de bloem.

3

Verhit de zonnebloemolie op middelhoog vuur in een wok of hapjespan met goede anti-aanbaklaag. Voeg de paddenstoelen toe en bak 5 minuten. Voeg de knoflook, gember en het witte deel van de bosui toe en bak nog 2 minuten. Voeg 1 el bruine suiker per persoon toe en schep om totdat de suiker gesmolten is. Blus af met de sojasaus, 2 el water per persoon en de helft van de sesamolie. Roer regelmatig door tot er niks meer aan de bodem kleeft en de saus is indikt.

4

Meng de rijst met de andere helft van de sesamolie en de helft van het gomasio. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst over diepe borden en schep de paddenstoelen erop. Garneer met de andere helft van het gomasio en het groene deel van de bosui. Serveer met de zoetzure radijs en gele biet.