Paddenstoelen zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
75 gram
Basmatirijst
½ bosje(s)
Radijs
1 stuk(s)
Gele biet
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 cm
Verse gember
1.32 stuk(s)
Bosui
175 gram
Gemengde gesneden paddenstoelen
20 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
10 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
1 zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
1 el
Bloem
naar smaak
Peper en zout
½ el
Zonnebloemolie
2 el
Wittewijnazijn
1 el
Bruine basterdsuiker
1 tl
Suiker
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de basmatirijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Meng in een saladekom per persoon: 2 el wittewijnazijn met 1 tl suiker. Snijd de radijs en gele biet in dunne plakken en meng door het zoetzuur. Breng op smaak met peper en zout. Zet apart tot serveren en schep af en toe om.
Tip: Dit recept bevat maar liefst 350 g groente per portie en wel vier verschillende groentesoorten. Door gevarieerd te eten zorg je dat je alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt.
Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn. Snijd de bosui in dunne ringen. Bewaar het groene en het witte deel apart van elkaar. Meng in een kom de gesneden paddenstoelen met de bloem.
Verhit de zonnebloemolie op middelhoog vuur in een wok of hapjespan met goede anti-aanbaklaag. Voeg de paddenstoelen toe en bak 5 minuten. Voeg de knoflook, gember en het witte deel van de bosui toe en bak nog 2 minuten. Voeg 1 el bruine suiker per persoon toe en schep om totdat de suiker gesmolten is. Blus af met de sojasaus, 2 el water per persoon en de helft van de sesamolie. Roer regelmatig door tot er niks meer aan de bodem kleeft en de saus is indikt.
Meng de rijst met de andere helft van de sesamolie en de helft van het gomasio. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst over diepe borden en schep de paddenstoelen erop. Garneer met de andere helft van het gomasio en het groene deel van de bosui. Serveer met de zoetzure radijs en gele biet.