Steak stroganoff met verse pappardelle
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Steak stroganoff met verse pappardelle

Steak stroganoff met verse pappardelle

en gemengde paddenstoelen en crème fraîche

Dit gerecht is vernoemd naar de invloedrijke Russische familie Stroganov. Oorspronkelijk wordt rundvlees gebruikt, maar je kunt het ook vervangen door kip, champignons of garnalen.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode paprika

5 gram

Verse bladpeterselie

¼

Tomatenpuree

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

50 gram

Biologische crème fraîche

125 gram

Verse pappardelle

1 stuk(s)

Kogelbiefstuk

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Bloem

75 ml

Zoutarme runderbouillon

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Rodewijnazijn

1 tl

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)943 kcal
Energie (kJ)3946 kJ
Vetten43 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers12 g
Vezels8.5 g
Eiwitten51 g
Zout1 g

Benodigdheden

Keukenpapier
Hapjespan
Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de runderbouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode paprika en snijd in dunne reepjes. Hak de bladpeterselie grof.

Bakken
2

Haal de biefstuk uit de koelkast. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur. Bak de knoflook, de ui en de paprika 3 - 4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg opnieuw 1/2 el roomboter per persoon toe en verhoog het vuur. Bak de paddenstoelen 4 - 5 minuten. Voeg 1/2 el bloem toe per persoon, meng goed en bak 1 - 2 minuten mee.

Tip: Het beste kun je de kogelbiefstuk al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Haal hem uit de verpakking en dep de biefstuk droog met keukenpapier.

Saus maken
3

Blus af met 1/2 el rodewijnazijn per persoon en de runderbouillon. Verlaag het vuur en roer de crème fraîche en 1 tl mosterd per persoon erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Laat zachtjes koken tot de rest van je gerecht klaar is.

Pappardelle koken
4

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Trek de pappardelle voorzichtig van elkaar voordat je ze aan de pan met kokend water toevoegt. Kook de pappardelle, afgedekt, 5 - 7 minuten. Giet af, spoel af met koud water en laat uitstomen zonder deksel.

Kogelbiefstuk bakken
5

Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de kogelbiefstuk droog met keukenpapier en wrijf hem in met peper en zout. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de biefstuk voorzichtig in de pan. Bak 1 - 3 minuten per kant goudbruin. Bestrooi met nog wat zwarte peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Meng de helft van de bladpeterselie door de stroganoff-saus.

Serveren
6

Verdeel de pappardelle over de borden. Verdeel de saus over de pappardelle. Snijd de kogelbiefstuk tegen de draad in, in dunne plakjes en verdeel over de pappardelle. Garneer met de overige bladpeterselie.