Skip to main content
Steak stroganoff met verse pappardelle

Steak stroganoff met verse pappardelle

met gemengde paddenstoelen en crème fraîche

4.4
(2K)

Oorspronkelijk wordt rundvlees gebruikt in dit gerecht, maar je kunt het vervangen door kip, champignons of garnalen.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Ei
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

¼ el

Biologische tomatenpuree

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

50 gram

Biologische crème fraîche

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

125 gram

Verse pappardelle

(Bevat: Ei, Gluten)

1 stuk(s)

Kogelbiefstuk

Zelf toevoegen

75 ml

Runderbouillon

1.5 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ el

Bloem

½ el

Rode wijnazijn

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3943 kJ
Energie (kcal)942 kcal
Vetten43 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers11 g
Vezels8 g
Eiwitten52 g
Zout1 g
Hapjespan
Pan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de runderbouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de paprika en snijd in dunne reepjes. Hak de bladpeterselie grof.

Bakken
2

Haal de biefstuk uit de koelkast. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur. Bak de knoflook, de ui en de paprika 3 - 4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg opnieuw 1/2 el roomboter per persoon toe en verhoog het vuur. Bak de paddenstoelen 4 - 5 minuten. Voeg 1/2 el bloem toe per persoon, meng goed en bak 1 - 2 minuten mee.

Saus maken
3

Blus af met 1/2 el rodewijnazijn per persoon en de runderbouillon. Verlaag het vuur en roer de crème fraîche en 1 tl mosterd per persoon erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Laat zachtjes koken tot de rest van je gerecht klaar is.

Pappardelle koken
4

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Trek de pappardelle voorzichtig van elkaar voordat je ze aan de pan met kokend water toevoegt. Kook de pappardelle, afgedekt, 5 - 7 minuten. Giet af, spoel af met koud water en laat uitstomen zonder deksel.

Kogelbiefstuk bakken
5

Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de kogelbiefstuk droog met keukenpapier en wrijf hem in met peper en zout. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de biefstuk voorzichtig in de pan. Bak 1 - 3 minuten per kant goudbruin. Bestrooi met nog wat zwarte peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Meng de helft van de bladpeterselie door de stroganoff-saus.

Serveren
6

Verdeel de pappardelle over de borden. Verdeel de saus over de pappardelle. Snijd de kogelbiefstuk tegen de draad in, in dunne plakjes en verdeel over de pappardelle. Garneer met de overige bladpeterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders