Steak met zwartepepersaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met krieltjes en groene salade

Vanavond staat er een steak op het menu. Je serveert hem met de zwartepepersaus in je box.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Zwarte-pepersaus

(Bevat Melk (inclusief lactose))

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

30 gram

Rucola en veldsla

½ stuk(s)

Ui

¼ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Komkommer

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2851 kJ
Energie (kcal)681 kcal
Vetten40.9 g
waarvan verzadigd18.2 g
Koolhydraten43.4 g
waarvan suikers6.1 g
Vezels7.9 g
Eiwitten32.5 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Hapjespan of grote koekenpan
Saladekom
Aluminiumfolie

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Haal de steak uit de koelkast.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 12 - 14 minuten. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan.
  • Voeg in de laatste minuut 3/4 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout.
Salade maken
2
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 - 3 minuten.
  • Snijd ondertussen de komkommer in blokjes.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1 tl wittewijnazijn, 1 tl extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de rucola en veldsla en de komkommer toe aan de kom en meng goed.
Steak bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in de koekenpan van de ui op middelhoog vuur (zie Tip). Schuif de ui naar een kant en leg, zodra de roomboter goed heet is, de steak voorzichtig in de pan naast de ui.
  • Bak de steak 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan, bestrooi met peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Voeg de zwartepepersaus toe aan de koekenpan en verhit 1 minuut op middelhoog vuur.

Tip: Kook je voor meer dan 4 personen? Bak de steak dan in een tweede koekenpan.

Serveren
4
  • Verdeel de steak over de borden. Schenk de zwartepepersaus met ui erover.
  • Serveer met de krieltjes en de salade.
  • Garneer met de pompoenpitten (zie Tip).

Tip: Heb je meer tijd? Rooster dan de pompoenpitten. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!