HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Frans recepten
Steak frites met dragonmayonaise

Steak frites met dragonmayonaise

Met gepofte cherrytomaatjes en groene salade

Premium
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :EiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Voorbereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 stuks

Filet mignon

500 g

Vastkokende aardappelen

250 g

Rode cherrytomaten

½ stuks

Botersla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

10 g

Verse dragon en kervel

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Sjalot

50 g

Kappertjes en gesneden augurken

2 el

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

½ tl

Honing

Zelf toevoegen

4 el

Olijfolie

1.5 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Rodewijnazijn

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)4197 kJ
Energie (kcal)1003 kcal
Vetten68.0 g
waarvan verzadigd13.6 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers8.4 g
Vezels9 g
Eiwitten34 g
Zout1.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat
Bakpapier
Ovenschaal
Kleine kom
Saladekom
Koekenpan
Keukenpapier
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Haal de filet mignon uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frieten van ½ tot 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 30 – 40 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.

2

Meng ondertussen in een ovenschaal de rode cherrytomaten met 1/4 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak ze de laatste 10 - 15 minuten mee met de ovenfrieten.

3

Snijd ondertussen de botersla in stukken en snijd de verse kervel fijn. Pluk de blaadjes van de takjes verse dragon en hak grof. Snipper de sjalot fijn.

4

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de rodewijnazijn, de honing en de mosterd tot een vinaigrette. Voeg de sjalot toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de botersla en de kappertjes en augurken toe aan de saladekom en meng goed. Meng in een kleine kom de dragon en de kervel met de mayonaise.

5

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de filet mignon droog met keukenpapier en wrijf hem in met peper en zout. Leg, zodra de olie goed heet is, de filet mignon voorzichtig in de pan en bak in 1 - 3 minuten per kant, tot de filet mignon goudbruin is. Bestrooi met zwarte peper, haal uit de pan en wikkel in aluminiumfolie. Laat maximaal 3 minuten rusten.

6

Verdeel de salade en de gepofte tomaatjes over de borden en leg de filet mignon erbij. Leg naast de filet mignon een schep dragonmayonaise. Serveer de frieten in een apart kommetje.