HelloFresh
topBanner
Steak frites met dragonmayonaise

Steak frites met dragonmayonaise

Met gepofte cherrytomaat en groene salade

Premium
Lees meer

Waan je in een Franse bistro met deze klassieke combinatie van steak en frites. Je maakt een bijzondere mayonaise met verse dragon en kervel - dezelfde smaakmakers die je in een bearnaisesaus vindt. Lees voor je gaat bakken onze tips voor de perfecte biefstuk. Genieten!

Allergenen :EiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 stuks

Kogelbiefstuk

500 g

Vastkokende aardappelen

250 g

Rode cherrytomaten

½ stuks

Botersla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

8 takje

Verse kervel

(Kan sporen van allergenen bevatten)

6 takje

Verse dragon

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Bosui

50 g

Kappertjes en augurken

2 el

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

4 el

Olijfolie

1.5 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Rode wijnazijn

½ tl

Honing

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3745 kJ
Energie (kcal)895 kcal
Vetten54.0 g
waarvan verzadigd7.6 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers4.2 g
Vezels8 g
Eiwitten41 g
Zout1.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Oven
Kleine kom
Saladekom
Aluminiumfolie
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Haal de kogelbiefstuk uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen (nicola) of was ze grondig en snijd er frieten van ½ tot 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 30 – 35 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.

2

Meng ondertussen in een ovenschaal de rode cherrytomaten met ¼ el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak ze de laatste 10 – 15 minuten mee met de ovenfrieten.

3

Snijd ondertussen de kropsla in stukken en snijd de verse kervel fijn. Pluk de blaadjes van de takjes verse dragon en hak grof. Snijd de bosui in fijne ringen.

4

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de rodewijnazijn, de honing en de mosterd tot een vinaigrette. Voeg de bosui toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de kropsla en de kappertjes & augurk toe aan de saladekom en meng goed. Meng in een kleine kom de dragon en de kervel met de mayonaise.

5

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de kogelbiefstuk droog met keukenpapier en wrijf hem in met peper en zout. Leg, zodra de olie goed heet is, de biefstuk voorzichtig in de pan en bak in 3 tot 4 minuten per kant goudbruin. Bestrooi met nog wat zwarte peper en laat rusten onder aluminiumfolie.

6

Verdeel de frieten, de salade en de gepofte tomaatjes over de borden en leg de kogelbiefstuk erbij. Serveer met dragonmayoniase.