Snelle vegetarische ramen met paddenstoelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle vegetarische ramen met paddenstoelen

Snelle vegetarische ramen met paddenstoelen

met paksoi, wortel en zachtgekookt eitje

Vandaag snelle ramen op het menu! Je brengt deze Japanse noedelsoep op smaak met gomasio - een Japanse smaakmaker van gemalen sesamzaadjes en een snuf zout.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

90 gram

Gemengde paddenstoelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

1.48 stuk(s)

Bosui

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Ei

50 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

½ stuk(s)

Paksoi

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

½ stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

1 tl

[Plantaardige] roomboter

1 el

Zonnebloemolie

400 ml

Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)514 kcal
Energie (kJ)2149 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers8 g
Vezels6.2 g
Eiwitten16 g
Zout7 g

Benodigdheden

Rasp
Steelpan
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een steelpan voor de eieren. Bereid de paddenstoelenbouillon. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de wortel in repen van 2 mm. Snijd eventuele grote stukken paddenstoel iets kleiner zodat alle stukken ongeveer even groot zijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd in grove reepjes.

Tip: Tip 1: Heb je geen paddenstoelenbouillon in huis? Gebruik dan groentebouillon. Tip 2: Let je op je zoutinname? Gebruik dan een natriumarm bouillonblokje.

Bakken
2

Verhit per persoon: 1 el zonnebloemolie en 1 tl roomboter in een wok of grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak de gember en knoflook 1 - 2 minuten. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Voeg het witte gedeelte van de bosui, de wortel en de paddenstoelen toe aan de hapjespan en bak 4 minuten. Voeg de zoete Aziatische saus en sojasaus toe aan de pan en bak nog 2 minuten.

Tip: Let je op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en voeg eventueel later naar smaak toe.

Koken
3

Kook de eieren in 4 – 6 minuten zacht. Spoel onder koud water, pel en halveer. Voeg de bouillon, noedels en paksoi toe aan de hapjespan. Schep goed door en breng afgedekt aan de kook. Kook ongeveer 4 minuten, of tot de noedels gaar zijn.

Serveren
4

Verdeel de noedels en bouillon over diepe borden of kommen. Serveer met het zachtgekookte eitje. Garneer met de gomasio en het groene gedeelte van de bosui.

Tip: Ei is, naast vette vis, een van de weinige ingrediënten die rijk zijn aan vitamine D. Deze vitamine krijgen veel mensen te weinig binnen, zeker in de winter met weinig zon.